kalliolan setlementti logo

Maahanmuuttajien vertaisohjaus

Maahamuuttajien vertaisohjaus tarjoaa mahdollisuuden saada tukea Suomessa jo pitempään asuneelta ihmiseltä, jolla on samanlainen tausta. Malmilla sijaitseva toimipiste välittää tukihenkilöitä ja tarjoaa avointa ryhmätoimintaa.

Tarvittaessa vertaisohjaajat jalkautuvat asiakkaan tueksi viranomaistapaamisiin tai tulevat kotikäynnille. Vertaisohjaaja ei kuitenkaan ole tulkki vaan vertaistukija, joka on omassa kotoutumisprosessissaan pidemmällä ja ymmärtää siten paremmin suomalaisen yhteiskunnan toimintatapoja ja pystyy avaamaan ne asiakkaalle tämän omalla kielellä. Vertaisohjaaja toimii siten siltana kahden kulttuurin välillä. Viranomaiset ovat myös tervetulleita ottamaan yhteyttä, mikäli tarvitsevat konsultointiapua tai mikäli asiakas toivoo tuekseen vertaisohjaajaa.

Vertaistukea tarjotaan erityisesti arabian ja kurdi-soranin kielillä.

 

RYHMÄTOIMINTA

  • Arabiankielinen naisten vertaisryhmä: tiistaisin klo 13-15
  • Kansainvälinen ruokakerho Malmin nuorisotalolla tiistaisin klo 16.30-18.30
  • Iäkkäiden somalimiesten vertaisryhmä: ke klo 11-12.30
  • Tullaan tutuksi – naisten avoin kerho Pukinmäessä, Madetojan palvelutalo to klo 11-13
  • Kurdi-soraninkielinen vertaisryhmä torstaisin klo 15-17

 

SUOMEN KIELEN KERHOT MAAHANMUUTTAJILLE MALMILLA

  • Luetaan yhdessä – suomen kielen alkeet 1 maanantaisin klo 11-13, suomenkielen alkeet 2 keskiviikkoisin klo 13-15 ja suomen kielen alkeet 3 klo 16.30-18.
  • English + suomen kielen alkeet 4 maanantaisin klo 14-17 ja keskiviikkoisin klo 10-12.30.

Arabian- ja  kurdi-soraninkieliset voivat myös tarvittaessa varata henkilökohtaisen ajan vertaisohjaajalle, jos haluavat omalla kielellään vertaisohjausta ja tukea omien asioidensa selvittelyyn tai eivät löydä itse tarvitsemaan apua julkisista palveluista.

 

YSTÄVÄTOIMINTAA VERTSISSÄ

Oletko kiinnostunut tutustumaan eri kulttuuritaustaisiin ja valmis sitoutumaan puoleksi vuodeksi ystävätoimintaan? Toiminnalla edistetään kaksisuuntaista kotoutumista ja edistetään eri kulttuuritaustaisten vuorovaikutusta.

Kaikenlaiset perheet ja sinkut ovat tervetulleita!