kalliolan setlementti logo

Nuoret äidit

Nuoret äidit -toiminta tukee monipuolisesti pääkaupunkiseudun alle 21-vuotiaita raskaana olevia ja synnyttäneitä äitejä. Toimintaa toteutetaan Helsingin Tyttöjen Talolla ja Espoon Tyttöjen Talolla.

Nuoret äidit -toimintaan kuuluvat ohjatut ryhmät, joissa voi tavata muita nuoria äitejä, keskustella heidän kanssaan elämänmuutokseen liittyvistä asioista, sekä jakaa kokemuksia. Mahdollisuuksien mukaan nuorille äideille lapsineen järjestetään erilaisia retkiä, leirejä, ja teemapäiviä. Teemapäivinä saatetaan opetella vauvahierontaa, kokeilla äitiysjoogaa tai pitää lastenvaatekirpputoria. Päivät suunnitellaan aina tarpeiden ja toiveiden pohjalta.

Ryhmätoiminnan rinnalla tai erillisenä tukimuotona nuori äiti voi saada myös henkilökohtaista tukea. Tuen piiriin hakeudutaan varaamalla tapaamisaika työntekijältä, ja niihin osallistutaan joko yksin, pariskuntana, perheenä, tai muiden läheisten kanssa.

Yksilöllinen tuki voi olla lyhyt- tai pitkäkestoista. Tapaamisissa aiheena voi olla mikä tahansa elämän iso tai pieni asia, jota nuori äiti haluaa käsitellä. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi synnytyspelko, väsymys, alakulo, parisuhde, vaikeudet vanhemmuudessa, elämänsuunnan valinnat tai yksittäiset arjen asiat.

Lisätietoa Nuorten äitien -ryhmistä toimipisteiden omilta nettisivuilta.