kalliolan setlementti logo

Nuorten asuminen

Espoon Saunalahden kaupunginosassa toimii Saunalahden tukiasuntoyhteisö (SaTu), jonka toiminnasta Kalliolan Nuoret vastaa.

SaTu-yhteisö on tarkoitettu 16–20-vuotiaille lastensuojelun avohuollon, sijaishuollon ja jälkihuollon asiakkaille. Tukiasuntoja on yhteensä 12, kuusi pojille ja kuusi tytöille. SaTu tarjoaa nuorelle yksilöllistä tukea sekä ryhmämuotoista, yhteisöllistä ohjausta ja toimintaa. Yhteisö sijaitsee Saunalahden Ässäkodeissa, Setlementtiasunnot Oy:n omistamassa vuokrataloyhtiössä, joka toteuttaa sosiaalista talonpitoa kiinteistöissään. Paikan päällä työskentelevän asukasisännöitsijän palvelut asukastupineen ja harrastetiloineen ovat sekä nuorten että yhteisön käytössä. SaTu-yhteisöllä on talossa myös oma viihtyisä yhteisö- ja toimistotilansa tukikohtanaan.

SaTuun hakeudutaan sosiaalitoimen kautta lähetteellä. Asumisaika on 1-2 vuotta ja yhteistyö sekä vastuusosiaalityöntekijän että tarpeen mukaan muun nuoren verkoston kanssa on säännöllistä. SaTun palvelu sopii nuorille, jotka haluavat ja kykenevät solmimaan yhteistyösuhteen ohjaajiin ja hyötyvät vertaistoiminnasta sekä tarvitsevat erityistä tukea itsenäistymisvaiheessa. Yksilötapaamisia on viikoittain, samoin ryhmiä – yhteisökokouksia, retkiä ja leirejä muutaman kerran vuodessa. Toiminnan sisältö suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa.