kalliolan setlementti logo

Seksuaaliterveys

Kalliolan Nuorten kautta on mahdollista saada maksutonta seksuaalineuvontaa ja -kasvatusta Helsingin Tyttöjen Talolla, Espoon Tyttöjen Talolla ja Poikien Talolla. Myös nuorisotyötä verkossa tekevä e-Talo vastaa muun muassa seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Seksuaalineuvontavastaanotto on nuorille maksuton palvelu, jonne voi tulla aikaa varaamatta. Nuori voi keskustella seksuaaliterveyden ammattilaisen kanssa esimerkiksi seksuaalisuuteen, sukupuoli-identiteettiin, seurustelusuhteisiin tai seksiin liittyvistä asioista, luottamuksellisesti ja nimettömästi. Vastaanotoilla on mahdollisuus klamydia- ja tippuritesteihin ja kondomeihin, ja lisäksi Tyttöjen Taloilla on mahdollisuus raskaustesteihin ja jälkiehkäisyyn.

Kalliolan Nuorten matalan kynnyksen sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen jalkautuva seksuaalineuvonta ja -kasvatus -hankkeen tavoitteena on edistää nuorten yhdenvertaisen seksuaaliterveyden mahdollisuuksia ja sitä kautta ennaltaehkäistä syrjäytymistä.

Hanke sisältää Taloilla tapahtuvat seksuaalineuvontapäivystykset, jalkautuvan seksuaalineuvonnan sekä yksilöllisen neuvonnan. Hankkeen kautta on mahdollista saada seksuaalikasvatusta ryhmille ja oppilaitoksille. Nuorten parissa toimivat ammattilaiset voivat saada koulutusta ja konsultaatiota seksuaalisuuteen ja sen kohtaamiseen liittyvissä teemoissa.

Lisätietoa hankkeesta Heidi Simolalta: p. 0400 877 442 tai heidi.simola@tyttojentalo.fi