kalliolan setlementti logo

Mukaan vapaaehtoistoimintaan

Kalliolassa on vaatimustasoltaan ja kestoltaan hyvin monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Jokaiselle löytyy varmasti jotain mielekästä ja omaan elämäntilanteeseen sopivaa tekemistä. Kalliolassa uuden vapaaehtoisen toiveet ja osaaminen kartoitetaan haastattelussa. Sopivan tehtävän löydyttyä vapaaehtoinen tutustuu tehtävään yhdessä työntekijän kanssa. Vapaaehtoinen saa tehtäväänsä perehdytyksen sekä tukea Kalliolan vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreilta.

Tälle sivulle on koottu Kalliolan vapaaehtoistoiminnan vaihtoehdot sekä avoimet tehtävät, joihin erityisesti kaivataan vapaaehtoisia juuri nyt. Jos avoimista tehtävistä ei löydy juuri sinulle sopivaa, kerro toiveistasi ja ideoistasi niin voimme yhdessä kehittää myös aivan uutta toimintaa.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi myös oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

 

Vapaaehtoistoiminnan vaihtoehdot ja avoimet tehtävät

Haemme jatkuvasti vapaaehtoisia seuraaviin tehtäviin pääkaupunkiseudulle:

 • Ystävätoiminta
  Voit toimia seurana ja rinnalla kulkijana esimerkiksi eläkeläiselle, itsenäistyvälle nuorelle, mielenterveys- tai päihdekuntoutujalle tai elämän kriisejä kokeneelle henkilölle. Toivomme vähintään puolen vuoden sitoutumista toimintaan ja tapaamisia noin 1 – 4 kertaa kuukaudessa.
 • Kielikummi
  Kielikummina tapaat noin kerran viikossa Suomeen muualta muuttanutta aikuista, jonka kanssa puhut suomea.

 

Vapaaehtoistehtävät Kalliolan toimipaikoissa

 

Kalliolan setlementtitalo, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

 • Läksypaja
  Tule apuopettajaksi auttamaan läksyjen teossa aikuisia maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita. Opinnot vastaavat arviolta peruskoulun 5. luokan tasoa. Läksyhelppi kokoontuu tiistaisin klo 14.30-16.
 • Tapahtumajärjestelyt
  Kaipaatko talkoohenkistä yhdessä tekemistä? Haluaisitko esiintyä tai järjestää ohjelmaa jossakin tapahtumassamme? Tapahtumiin tarvitaan aina apua suunnittelusta käytännön järjestelyihin ja toteutukseen. Tehtävät räätälöidään tapahtuman ja vapaaehtoisen mukaan.

 


Neuvontapiste Ne-Rå, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

>> Neuvontaa sosiaalipalveluista – NeRå

http://www.ne-ra.fi/

Sosiaalipalveluneuvonnan piste Ne-Rå Kalliolan setlementtitalossa on keskittynyt ratkaisemaan eri elämäntilanteiden pulmia yhdessä asiakkaan kanssa ja ohjaamaan esimerkiksi oikeisiin sosiaalipalveluihin.

Neuvontapiste Ne-Råssa on monenlaisia jatkuvia tai kertaluonteisia vapaaehtoistehtäviä:

 • suomenkielen keskusteluryhmän tai muun ryhmätoiminnan vetäjä
 • kaupunkiin vasta muuttaneiden tutustuttaminen Helsinkiin
 • osallistuminen tiedotus- ja neuvontatapahtumiin
 • osallistuminen juhlien järjestelyihin
 • Ne-Rån asiakkaiden tukeminen taloudenhoidossa ja viranomaisasioinnissa.

Lisätietoja tehtävistä:
Heli Määttänen, heli.maattanen@kalliola.fi, p. 04577311367


Pasilan asukastalo, Topparikuja 2, 00520 Helsinki

>> Pasilan asukastalo

Pasilan asukastalo on alueen asukkaiden avoin kohtaamispaikka ja kokoontumistila. Ohjelmassa on viikottain ikäihmisille ja maahanmuuttajille suunnattua ryhmätoimintaa.
Voit toimia asukastalolla suomen kielen opettajana, kävelyttää tai saattaa vanhuksia kerhoihin tai toimia vanhusten kerhoissa laulattajana ja seurana päivisin kokoontuvissa ryhmissä. Voit myös tarjota oman ideasi ryhmätoimintaan. Vapaaehtoistehtävät voivat olla satunnaisia tai säännöllisiä.

 

Haemme juuri nyt vapaaehtoisia Pasilan asukastalolle:

 

AIKUISTEN RYHMÄTOIMINTAAN

 • Terveysnurkan vetäjä
  Terveysnurkka on terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä keskusteluryhmä joka kokoontuu torstaisin klo 14-16. Tässä tehtävässä on eduksi esim. terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai lähihoitajan koulutus.
 • Lapatossuille ohjaaja / ohjelman vetäjä
  Lapatossut on ikäihmisten vapaamuotoinen kahvittelu- ja keskusteluryhmä joka kokoontuu tiistaisin klo 11 – 13. Ryhmä toivoisi järjestettyä ohjelmaa kerran kuukaudessa. Ohjelma voisi olla esimerkiksi laulua, tarinoita, pelejä, levyraatia tms. Ohjaaja voi suunnitella ja toteuttaa ohjelman itse tai järjestää paikalle vierailijoita.

Ota yhteyttä:
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Annastiina Ylistalo, p. 046 850 0876
vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

Lisätietoja tehtävistä:
asukastalon vastaava Marja-Leena Haaksluoto, p. 050 366 6584

 

NUORTEN RYHMÄTOIMINTAAN

 • Tyttöryhmän ohjaaja
  Oletko sinä luotettava aikuinen ja kiinnostunut vetämään tyttöryhmän toimintaa yhdessä muiden ohjaajien kanssa? Ryhmässä tehdään kaikenlaista kivaa mitä 10-12 -vuotiaat tytöt tykkäävät tehdä kuten esimerkiksi leivotaan, askarrellaan ja käydään retkillä. Tyttöjen ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa maanantaisin klo 14.30 – 16 ja keskiviikkoisin klo 14 – 15.30.
 • Läxäri
  Läksyapu tukee lasten ja nuorten koulunkäyntiä auttamalla läksyjen tekemisessä silloin, kun kotoa tuleva apu ei ole mahdollista tai riittävää. Läksyavun vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa joka haluaa auttaa koululaisia (ala- ja yläste) ja lukiolaisia läksyjen teossa. Erityisesti matematiikan osaajia kaivataan lisää. Läksyapu kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 16.30 – 18.30. Vapaaehtoiset voivat halutessaan vuorotella tai osallistua toimintaan joka viikko.

Ota yhteyttä:
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Annastiina Ylistalo, p. 046 850 0876
vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

Lisätietoja tehtävistä:
Johanna Seppä, p. 0405046552, johanna.seppa@kalliola.fi


Asukastalo Kylämaja, Matinkatu 7, Matinkylä, 02230 Espoo

>> Asukastalo Kylämaja

http://kylamaja.fi/

Asukastalo Kylämaja on kaikille avoin kohtaamispaikka ja toimintatila. Olet tervetullut Asukastaloon pistäytymään kahville, lukemaan lehtiä, oleilemaan tai juttelemaan Asukastalon työntekijän kanssa. Talossa järjestetään ryhmätoimintaa ja erilaisia tapahtumia.

Kylämajassa voi toimia vapaaehtoisena erilaisten harraste- ja vertaisryhmien ohjaajana, kuten esimerkiksi asahin, kädentaitojen tai äijäryhmän ohjaajana, suomen- tai englanninkielen opettajana tai atk-tutorina. Voit ehdottaa myös omaa ideaa ryhmälle.

Haemme juuri nyt vapaaehtoisia Kylämajalle:

 • Kielikummeja
  Kielikummina tapaat noin kerran viikossa Suomeen muualta muuttanutta aikuista, jonka kanssa puhut suomea.

Ota yhteyttä:
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Annastiina Ylistalo, p. 046 850 0876 vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi


Kohtaamispaikka Askel, Pappilantie 5, 02770 Espoo

>> Kohtaamispaikka Askel

Askel on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien lisäksi avoin kaikille. Askeleeseen voi pistäytyä kahville ja tapaamaan muita ihmisiä, saada ammattilais- ja vertaistukea, osallistua ryhmätoimintoihin, musisoida Askeleen bändissä tai pelata jalkapalloa FC Askeleessa. Voit toimia vapaaehtoisena ryhmätoiminnassa ja tempauksissa.

Lisätietoja:
vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit Heidi Jokinen, p. 045 773 113 68 ja
Annastiina Ylistalo, p. 046 850 0876, vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi


Jos et löytänyt kiinnostavaa tehtävää tältä sivulta, ota rohkeasti yhteyttä ja pohdimme yhdessä juuri sinulle sopivaa tekemistä.

Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreihin:

Heidi Jokinen, p. 045 773 113 68 ja Annastiina Ylistalo, p. 046 850 0876, vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi