100 tarinaa: Joulukalenterin 1. luukku: Alli Trygg

On aika siirtyä 100 tarinan seuraavaan vaiheeseen. Seuraavat 24 päivää ovat jouluisia yllätyksiä täynnä. Kalliolan 100 tarinan joulukalenterin luukkujen takaa paljastuu, millainen on Kalliolan Setlementti. 24 tarinaa kertovat pieniä paloja Kalliolan historiasta, tekijöistä, toiminnoista sekä ajatuksista tulevaisuuden varalle. Ajatuksia seuraavasta 100 vuodesta.

 

JOULUKALENTERIN 1. LUUKKU: ALLI TRYGG 

Ensimmäisen luukun takaa paljastuu voimakastahtoinen nainen, joka oli aikanaan muun muassa setlementtityön ja naisliikkeen edelläkävijä.

Alli Trygg syntyi 1852. Hän oli kansakoulun opettaja, joka toimi aktiivisesti useissa nais- ja raittiusjärjestöissä. Työnsä kautta hän näki Kallion työväestön kurjan asemaan ja köyhyyden.

Matkoillaan Englantiin ja Amerikkaan Alli Trygg tutustui setlementtiaatteeseen, ja siitä vaikuttuneena perusti Sörnäisiin Kansankodin, josta muotoutui monenlaisen yhdistys- ja harrastustoiminnan keskus.

Alli Tryggistä kertoo Kalliolan pitkäaikainen rehtori Ilona Maaperä.

KATSO VIDEO TÄSTÄ 

 

 

Kalliolan Setlementin toiminnanjohtaja Heidi Nygren kirjoittaa #seuraavat100 -juhlavuoden aikana 100 tarinaa ihmisistä, elämästä ja yhteiskunnasta. Tarinoita yhdistävät Kalliolan Setlementin arvot sekä yhteisöllemme tärkeät teemat. Kalliolan joulukalenterissa esitellään Kalliolaa koko sen sydämellä, suuruudella ja voimalla. Kalliola Rocks!

Tämä tarina on 76/100.