Ruskeat Tytöt

100 Tarinaa: Kehumyllyssä Ruskeat Tytöt

”Tämän päivän kehun kohteena on:

Ruskeat Tytöt – kulttuurin asiantuntija

Perustelut:

Ruskeat Tytöt, joka on omien sanojensa mukaan ruskeilta ihmisiltä ruskeille ihmisille tarkoitettu rekisteröity yhdistys. Ruskeat Tytöt haluavat normalisoida ruskeista ihmisistä kerrottavia tarinoita.  

Olette rohkeita tyyppejä. Olette hienoja tyyppejä. Te olette juuri oikealla asialla. Koska sillä, miten puhutaan ja millaisia tarinoita kerrotaan, on vähintään yhtä suuri merkitys, kuin kenestä puhutaan ja keitä tarinoilla kosketetaan. Silloin marginaali ei ole enää marginaalia ja tietynlaista toivottua maailmankuvaa, vaan se on kokonainen maailma ja ihmiselämä kaikkine sävyineen.

Medialla on valtaa ja se valta on otettava. Tehkää se hyvin.

Me arvostamme teitä ja teidän tekemäänne työtä.

Olette ihan mahtavia!

Kiitos ja kumarrus – onneksi olette!”

Kalliola <3 Ruskeat Tytöt

Kalliolan Setlementin toiminnanjohtaja Heidi Nygren kirjoittaa #seuraavat100 -juhlavuoden aikana 100 tarinaa ihmisistä, elämästä ja yhteiskunnasta. Tämä Kehumylly -sarja on osa 100 tarinaa. Julkaisemme tässä sarjassa kehuja sellaisille tahoille, joita aidosti ja oikeasti on hyvä kehua. Yksilöille, yhteisöille – tai hankkeille ja yrityksille. Juuri heitä me Kalliolassa haluamme kehua nyt pimeimpään vuodenaikaan. Tämä tarina on 71/100.