Yksinhuoltajat

100 Tarinaa: Kehumyllyssä yksinhuoltajat

”Tämän päivän kehun kohteena on:

Yksinhuoltajat – yksin huoltavat

Perustelut:

Suomessa on reilut 186 000 taloutta, jossa asuu yksi vanhempi lapsineen. Osa näistä lapsista on kahden kodin lapsia, mutta osassa perheistä lasten arki ja elämä on yhden vanhemman vastuulla.

Yksinhuoltaja on yksin vastuussa kaikesta lapsen elämään kuuluvista asioista: päätöksistä, taloudellisesta panostuksesta, rakkaudesta, huolenpidosta, rajojen asettamisesta, terveydestä – kaikesta. Yksinhuoltajalla ei välttämättä ole ketään, jolle jakaa lapseen liittyviä iloja tai suruja. Yksinhuoltaja tasapainoilee ja tekee hommia usein kahden edestä. Hän paahtaa ja uurastaa, jotta lapsella olisi kaikki hyvin.

Yksinhuoltaja, olet todellinen sankari, jota ilman lapsesi olisi ilman juuri sinun tärkeää huolenpitoasi. Olet parasta mitä lapsesi voi saada. 

Me arvostamme sinua ja sinun tekemääsi työtä.

Olet ihan mahtava!

Kiitos ja kumarrus – onneksi olet!”

Kalliola <3 yksinhuoltajat

Kalliolan Setlementin toiminnanjohtaja Heidi Nygren kirjoittaa #seuraavat100 -juhlavuoden aikana 100 tarinaa ihmisistä, elämästä ja yhteiskunnasta. Tämä Kehumylly -sarja on osa 100 tarinaa. Julkaisemme tässä sarjassa kehuja sellaisille tahoille, joita aidosti ja oikeasti on hyvä kehua. Yksilöille, yhteisöille – tai hankkeille ja yrityksille. Juuri heitä me Kalliolassa haluamme kehua nyt pimeimpään vuodenaikaan. Tämä tarina on 67/100.