Kalliola 100 tarinaa läheisyys

100 tarinaa: Läheisyys

”Pidän positiivisista tunteista enemmän kuin negatiivisista. Kun mietin positiivisia tunteita, mietin perhettä ensimmäisenä. Rakkautta ja läheisyyttä.

Koen usein huonoa omatuntoa siitä, kuinka paljon aikaa pystyn viettämään tärkeiden ihmisten kanssa.

Tänä aamuna aamiaispöydässä juteltiin, että melkein viimeinen kurssi on alkamassa, että kohta tämä opiskeluni on ohi. Ihmettelin siinä sitten, mihin ihmeeseen kaiken vapautuvan ajan sitten käytän. Johon poikani sanoi: ”Sitten vietät enemmän aikaa meidän kanssa.”

On helpompi muistaa hiljattain tapahtuneita tapahtumia, vaikka isompiakin juttuja voisi menneistä tapahtumista löytää. Elämä kyllä pyörii perheen ympärillä. Meillä on yksi poika, joka tuntuu ehkä keskimääräistä arvokkaammalta, koska hän oli kauan odotettu ja toivottu.  

Hänen kanssaan läheisyys on sellaista yksinkertaista läsnäoloa. Tulee mieleen, kun katsotaan jotain leffaa ja hän tulee sohvalle viereen köllimään.  Juurikin tässä mietin, kuinka kauan menee, ettei hän enää tee sitä. Tule siihen viereen. Mietin, että sitten pitää keksiä jotain muuta.

Läheisyys tuntuu tässä sydämen tienoilla, keskellä ja se säteilee lämpöä. Fyysinen läheisyys on samalla henkistä läheisyyttä.

Läheisyys on – tunne, joka tulee siitä kun saat olla ihmisten lähellä, jotka ovat sulle tärkeitä. Tunne, josta sulle tulee hyvä mieli ja olo. Sitä se läheisyys on.”

~ Eero, 41

 

Tunnetarinan haastattelija & kirjoittaja Heidi Nygren​ on Kalliolan Setlementin toiminnanjohtaja, neljän lapsen äiti, kasvatustieteiden maisteri ja feministi. Heidi kirjoittaa #seuraavat100 -juhlavuoden aikana 100 tarinaa ihmisistä, elämästä ja yhteiskunnasta. Tämä tarina on 34/100.