Alli Trygg -palkinnon pokkasivat Henna Kolehmainen ja Kalliolan kansalaistoiminnan työryhmä

allitrygg_voittajat


Kuvassa palkinnon vastaanottaneet kansalaistoiminnan työtenkijät.

Kalliolan setlementti jakoi tänään Alli Trygg –palkinnon Kalliolan Nuorten kehittämispäällikkö Henna Kolehmaiselle sekä Kalliolan kansalaistoiminnan työryhmälle.
Henna Kolehmaiselle palkinto myönnettiin seuraavien ansioiden perusteella: energinen työote, uuden luominen ja kehittäminen, asiantuntijuus, luotettavuus, työyhteisön tukeminen, positiivisuus, arvojen käytäntöön pano.

Kansalaistoiminnan työryhmälle palkinto myönnettiin puolestaan seuraavin perustein: työryhmälle seuraavien ansioiden perusteella: verkostoituminen, innovatiivisuus, Kalliolan tunnetuksi tekeminen, hyvä työyhteisö, perinteisen setlementtityön kehittäminen, arvojen käytäntöön pano.

Alli Trygg -palkinto jaetaan vuosittain Kalliolan setlementin sisällä joko yksittäiselle työntekijälle tai työryhmälle. Tarkoituksena on kannustaa ja palkita Kalliolan setlementin henkilöstöä hyvästä työstä sekä lisätä työhyvinvointia. Alli Trygg –palkinnon voittajaksi valitulle henkilölle tai ryhmälle annetaan henkilön tai ryhmän ammatillisiin tarpeisiin soveltuva opintomatka.

Alli Trygg-Helenius (1985-1926) oli suomalainen rohkea kansalaisaktiivi. Hän oli monella tapaa uranuurtaja, naisasianainen, edelläkävijä, verkostoituja ja yhteiskunnallinen
vaikuttaja – suorastaan sytyttäjä.

Hän tutustui vuonna 1887 Englannissa aluillaan olleesen setlementtiliikkeeseen. Suomeen palattuaan hän perusti työläisten auttamiseen suuntautuneen kansankodin Sörnäisiin, Hermanniin ja Oulunkylään. Hän toi setlementtitoiminnan Suomeen jo ennen kuin Sigfrid Sirenius vakuunnutti toiminnan 1910-luvulla.