Alli Trygg -palkinnot vuodelta 2015 jaettu

Kalliolan setlementti jakoi tänään vuoden 2015 Alli Trygg –palkinnot

Tiimien sarjassa palkinto myönnettiin maahanmuuttajapalveluiden kehittäjille ja ideoijille ja käytäntöön laittajille eli Lauri Karjalaiselle, Kari Ollilalle ja Hannu Rusamalle.

Perusteluna myöntämiselle todettiin: Uuden työalan perustaminen Kalliolaan todella nopealla aikataulutuksella muutamassa kuukaudessa. Noin 90 uutta työpaikkaa, viisi uutta yksikköä, kaikki yksin ilman vanhempiaan Suomeen turvapaikkaa hakeville lapsille ja nuorille – lastensuojelutyön osaamisen hyödyntämistä . Ollaan setlementtityön ytimessä – asuttaminen. Setlementtiarvojen jalkauttamista uusien yhteiskunnallisten haasteiden edessä.

Yksilösarjassa palkinto myönnettiin henkilöstöjohtaja Matti Pihkalalle
Perusteluna myöntämiselle todettiin: Muutamassa vuodessa hän on  rakentanut Kalliolan setlementtiin koko henkilöstöhallinnon pohjan. Työsuojeluasiat, työterveyteen liittyvät asiat, kehityskeskustelut, esimiestyö, johtaminen, tasa-arvokysymykset, erilaiset henkilöstöhallintoon liittyvät ohjelmat, Kalliola-Akatemia, Sirenius-Forum, perehdyttäminen,  Ja tämän lisäksi merkittävää panosta Kalliolan Intranetin eli Sipinetin, sosiaalisen median, Skillhive-parviälysovelluksen käytön ja www-kotisivujen kehittämisessä.

Lauri Karjalainen, Hannu Rusama, Matti ja Kari Ollila ottavat vastaan Timo Lemmetyiseltä Alli Trygg -palkintoa. 15.2.2016 Kulttuuritalolla

Kuvassa vasemmalta Lauri Karjalainen, Hannu Rusama, Matti Pihkala, Kari Ollila ja palkintojen jakajana Timo Lemmetyinen

Alli Trygg -palkinto

 Alli Trygg -palkinto jaetaan vuosittain Kalliolan setlementin sisällä joko yksittäiselle työntekijälle tai työryhmälle. Tarkoituksena on kannustaa ja palkita Kalliolan setlementin henkilöstöä hyvästä työstä sekä lisätä työhyvinvointia. Alli Trygg –palkinnon voittajaksi valitulle henkilölle tai ryhmälle annetaan henkilön tai ryhmän ammatillisiin tarpeisiin soveltuva opintomatka.

Kuka oli Alli Trygg?

Alli Trygg-Helenius (1985-1926) oli suomalainen rohkea kansalaisaktiivi. Hän oli monella tapaa uranuurtaja, naisasianainen, edelläkävijä, verkostoituja ja yhteiskunnallinen
vaikuttaja – suorastaan sytyttäjä.

Hän tutustui vuonna 1887 Englannissa aluillaan olleesen setlementtiliikkeeseen. Suomeen palattuaan hän perusti työläisten auttamiseen suuntautuneen kansankodin Sörnäisiin, Hermanniin ja Oulunkylään. Hän toi setlementtitoiminnan Suomeen jo ennen kuin Sigfrid Sirenius vakuunnutti toiminnan 1910-luvulla.