Arvorulettia-ilmiöillat

Arvorulettia on teatraalinen talk show´n -sarja, jossa yhteiskunnalliset ilmiöt ovat asiantuntijoiden, mielipidevaikuttajien, taiteilijoiden ja kansalaisten tarkastelussa. Mutta – kyse ei suinkaan ole perinteisistä keskustelutilaisuuksista!

Arvorulettia-illat yhdistävät keskustelun ja kulttuurin elämykselliseksi kokonaisuudeksi, jonka lopullinen muoto selviää järjestäjillekin vasta tapahtuman aikana. Seremoniamestarina esiintyvä Waltari-yhtyeen Kari ”Kärtsy” Hatakka vastaa siitä, ettei keskusteluissa lukkiuduta sivistyssanojen taakse.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Yleisö pääsee halutessaan mukaan keskusteluun esimerkiksi interaktiivisesti, äänestyksillä ja yleisöpuheenvuoroilla.
Keskustele somessa: #arvorulettia

Menneet näytökset: 

Arvorulettia Maailma kylässä -festivaalilla 26.5.2018

Mitä tapahtuu demokratialle, kun algoritmit tekevät valinnat ihmisten puolesta siitä, keiden mielipiteet nousevat internetissä esiin? Mihin järjestötoimintaa tarvitaan algoritmien ja digitalisaation maailmassa? Mikä motivoi ihmisiä osallistumaan yhteiskunnan ja järjestöjen toimintaan?

Kalliolan Setlementin ja Setlementtiliiton arvoruletissa etsittiin yhdessä yleisön kanssa osallisuuden uusia merkityksiä sosiaalisen median ja algoritmien rikkomassa kentässä. Mukana keskustelemassa olivat taiteilija-muusikko Kärtsy Hatakka, Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius sekä kansanedustaja Pilvi Torsti.

Arvorulettia-keskustelun tavoitteena oli syventää ymmärrystä siitä, kuinka järjestöt voivat olla myös tulevaisuudessa vahvistamassa ihmisten ääntä. Keskustelu käytiin dialogin pelisäännöillä etsien motiiveja ja merkityksiä Sitran Erätauko-oppeja hyödyntäen.

Arvorulettia-ilta streamattiin. Tallenne on katsottavissa Maailma Kylässä -festivaalin Youtube-kanavassa (kohta 06:28:28–07:12:40).
Facebook-tapahtuma
Ohjelma.


Lisätietoja muista näytöksistä löydät klikkaamalla näytöksen nimeä:

Tapahtumat järjestää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Kalliolan setlementti yhteistyössä Setlementtiliiton kanssa. Kalliolan Setlementtitalon (Sturenkatu 11) tilat ovat esteettömiä. Arvorulettia -illat ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja

Pihla Ruuskanen, Kalliolan setlementtitalon promoottori. pihla.ruuskanen(at)kalliola.fi, 040 5527 716