Kalliolan kansalaisopiston keväässä hehkuvat luonto ja hyvä olo

Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa 5.12.

 

 

Luonto tukee hyvinvointiamme todistetusti. Mutta miten kiireinen kaupunkilainen voi saada sen osaksi arkeaan? Kalliolan kansalaisopiston kevään kursseilla tähän pulmaan on mahdollista löytää vastaus.

Voimaannu luonnosta! -kurssilla pureudutaan luontoyhteyden löytämiseen ja lähdetään yhdessä retkelle. Jos etsit yksinkertaisempaa, mutta täydempää elämäntapaa, tämä kurssi on sinulle!

Haluaisitko yhdistää käsillä tekemisen ja luonnon? Keramiikan maakuoppapoltto -kurssilla nimensä mukaisesti poltetaan saviesineitä maakuopassa, keskellä keväistä Kuusiluotoa. Muista eväät ja savustuksenkestävät vaatteet!

Luonto on mahdollista tuoda myös kotiin. Kukoistava kesäparveke -kurssilla omaan kotiin loihditaan kukoistava ja viihtyisä kesähuone, jossa kasvavat esimerkiksi kesäkukat ja herkulliset syötävät. Kotoisan tunnelman varmistavat tekstiilit, somisteet, lyhdyt ja pieni vesiaihe.

Kalliolan kansalaisopistossa voit tehdä myös esimerkiksi ekologisia tiskiliinoja, kalligrafisen unisiepparin ja kuvanveistoa puusta.

Lempeämpi arki

Luontosuhteen lisäksi Kalliolan kansalaisopiston keväässä keskitytään hyvään minäsuhteeseen. Miten voisin hyvin arjessani?

Monille jo tuttujen mindfulnessin ja meditaation lisäksi on luvassa myös kurssi itsemyötätunnon voimasta. Kurssilla opetellaan suhtautumaan itseensä myötätuntoisesti ja arvostavasti, luopumaan turhasta suorituskeskeisyydestä ja kuulostelemaan paremmin omia tarpeita. Painopiste on pienissä muutoksissa ja käytännönläheisissä oivalluksissa, joiden avulla arki sujuu leppoisammin.

Hyvinvointia on mahdollista lisätä myös pyhiinvaellusmatkalla Rietistä Roomaan. Kyseessä on vanha keskiaikainen pyhiinvaellusreitti, jonka pituus on noin 100 kilometriä. Kävelyreitit kulkevat pitkälti metsäteillä ja peltojen varsilla. Reitin kuuluisin kävelijä lienee ollut Franciscus Assisialainen.

Hyvinvointia on luvassa myös perheen pienimmille. Kevään vauvojen värikylpykurssilla teemana on dinosauruslampi.

Kalliolan kansalaisopistolle on myönnetty kestävän kehityksen sertifikaatti. Kalliolan kansalaisopistossa kestävä kehitys tarkoittaa sekä ympäristön huomioimista että sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää toimintaa.

 

Ilmoittautuminen Kalliolan kansalaisopiston kevään kursseille alkaa 5.12. klo 10 osoitteessa kalliolankansalaisopisto.fi
Tutustu kursseihin verkossa jo nyt!