kalliolan setlementti logo

Kalliolan kesäkoti

Kalliolan kesäkodin kausi vuonna 2018

Rauhaa, saunaa ja luontoa Helsingin Laajasalossa! Kalliolan kesäkoti sijaitsee metro- ja bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Upealla merenrantatontilla sijaitseva kesäkoti koostuu mökkirakennuksesta sekä erillisestä rantasaunasta, ja se tarjoaa mahdollisuuden mökkitunnelmaan kaupungissa. Kesäkodilla voi grillata, viettää aikaa, pelata tai vaikkapa käydä soutelemassa. Merenrantasaunalla saa mahtavat löylyt, jotka kruunaa pulahdus mereen. Kesäkoti on mainio paikka ryhmien päiväretkille, kesäkokouksille ja saunailloille. Mökkitupaa ja saunaa voi varata yhdessä tai erikseen. Yöpymiseen kesäkodilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta. Tervetuloa viettämään päivää Laajasaloon!

kesakoti_laituri

YLEINEN SAUNAVUORO

Lauantai- saunat ajalla  12.5- 15.9.2018 joka lauantai (naiset klo 16–18, miehet klo 18–20) ja muut varaukset ajalla 1.6.- 31.8.2018 . 

Hinta on 8 € kerta ja 100 € kausimaksu.

SAUNAN YKSITYISVARAUKSET Rantasaunaa voi varata yksityiskäyttöön ma–pe klo 9–21 neljäksi tunniksi kerrallaan. Hinta tällöin on 20 € + 10 € per henkilö (alle 10v lapset 5 € per henkilö).  Saunan vuokra on siis 20 euroa, johon lisätään 10 euroa per saunoja.  Saunan vuokrahintaan kuuluvat polttopuut ja pesuvesi sekä soutuveneen käyttö. Pesuvesi tuodaan paikalle säiliöautolla kerran viikossa. Pyydämmekin saunojia huomioimaan tämän veden kulutuksessa, jotta vettä riittää kaivosta myös seuraaville saunojille. Yksityisvarauksissa sauna lämmitetään itse. Saunalla ei ole jääkaappia ja juomavesi on tuotava paikalle itse, sillä saunalle tuleva vesi ei ole juomakelpoista. Sauna siistitään käytön jälkeen samaan kuntoon kuin se oli vuokrauksen alkaessa. Kesäkodin tontilla on kaksi puuceetä.

MÖKKITUPA Kalliolan kesäkodin mökkitupa tarjoaa mahdollisuuden ryhmien kokoontumisille, grillaukselle ja mukavalle ajan vietolle. Tuvasta löytyy jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Sisällä on kaksi pirttipöytäkalustoa, kaksi kolmen hengen sohvaa, muutama rottinkinojatuoli sekä jakkaraistuimia. Pihalla on grilli.  Mökkiin ei tule juoksevaa vettä ja juomavesi on tuotava paikalle itse. Tontilla on kaksi puuceetä.

Mökkituvan vuokra on 10 €/h.   Mökkitupa siistitään käytön jälkeen samaan kuntoon kuin se oli vuokrauksen alkaessa.

HINNAT

Mökkitupa 10 €/h.

Saunavaraus 20 € + 10 € per henkilö (alle 10v lapset 5 € per henkilö). Saunan aloitusmaksu on 20 euroa, johon lisätään 10 euroa per saunoja. Maksimi saunan varausaika on 4 tuntia.

Yleinen saunavuoro 8 €/kerta, 100 €/kausimaksu (kausimaksu oikeuttaa koko kauden ajan yleisen saunavuoron käyttöön lauantaisin).

Peruutusmaksut Kahta viikkoa aikaisemmin peruutetusta varauksesta ei peritä maksua. Tätä myöhemmin peruutetusta vuorosta peritään 50 %:n maksu. Alle vuorokausi etukäteen peruutetusta varauksesta peritään täysi hinta.

Siivousmaksu 100 € (peritään, mikäli tiloja ei ole siistitty käytön jälkeen)

VARAUKSET kesakoti@kalliola.fi, p. 050 411 1803.

Kesäkotia ja saunaa voi varata klo 9–21 välisenä aikana. Saunan voi varata maksimissaan 4 tunniksi kerrallaan. Yksityisvarauksissa sauna lämmitetään itse. Yleisen saunavuoron aikaan sauna on valmiiksi lämmitetty.

Kesäkoti laituri

Kesäkodin vuokraan kuuluu kertakäyttöiset ruokailuastiat ja grillin käyttö (kaasu).  Kesäkodilla on käytössä PuuCee. Saunalla ei ole grillausmahdollisuutta. Saunalle letkusta tuleva vesi ei ole juomakelpoista, joten varaathan mukaan juomavettä. Saunan vesi tuodaan kuljetusautolla paikalle, huomioithan tämän vettä käyttäessäsi.

TULO-OHJEET
Kalliolan kesäkodin osoite on Mankelipolku 8, 00840 Helsinki.
Bussi 89 Hertoniemen metroasemalta. Pysäkki: Reposalmentie. Pysäkiltä on noin 1 km kävelyä Kesäkodille. Laajasalon ala-asteen edestä lähtee Holmanmoision polku, joka johtaa Mankelipolun alkuun. Paikalle pääsee myös omalla autolla. Autolla ajetaan Holmanmoision polkua Laajasalon ala-asteen parkkipaikalta aina Kesäkodin pihalle saakka.

SIIVOUS
Tilat jätetään lähtiessä samaan kuntoon kuin ne olivat tullessa. Ohjeet siistimiseen löytyvät niin tuvalta kuin saunaltakin. Siivoamatta jätetyistä tiloista peritään 100 euron siivousmaksu.

MUUTA HUOMIOITAVAA
Mökkitupa on jaettu kahteen tilaan, joista toisessa asuu Kesäkodin talonmiespariskunta. Kyseiseen tilaan on oma sisäänkäynti, mutta  pihan läpi saattaa olla läpikulkua yleisen tilan varausten aikana.