Kalliolan Nurmijärven klinikan tiloihin avataan alaikäisille turvapaikanhakijoille ryhmäkoti ja tukiasumisyksikkö – päihdekuntoutusta jatketaan uudessa paikassa

Kalliolan Kannatusyhdistys ry:n hallitus on 24.11.2015 päättänyt, että Nurmijärven klinikan nykyisiin tiloihin Nukariin avataan Suomeen yksin tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille ryhmäkoti ja tukiasumisyksikkö, joka nimetään Vantalaksi. Vantalan yksikössä tulee olemaan 60 tukiasumispaikkaa ja 20 ryhmäkotipaikkaa. Yksikössä tulee työskentelemään yhteensä 44 työntekijää ja sen toiminta käynnistetään 1.2.2016 alkaen. Palvelu tuotetaan yhteistyössä maahanmuuttoviraston kanssa.

Päihdekuntoutuksen klinikkatoiminnalle ja sen osana toimivalle lapsiperhekuntoutukselle etsitään uudet  toimitilat ja toimintaa pyritään jatkamaan keskeytyksittä. Kalliolan strateginen valinta on edelleen tuottaa päihdekuntoutuksen perushoitona ns. myllyhoitoa, laajentaa asiakaskohderyhmää muihinkin kuin työelämästä hoitoon ohjattuihin henkilöihin sekä panostaa perhekuntoutukseen. Nurmijärven päihdekuntoutusklinikka on viime aikoina menestynyt erinomaisesti pääkaupunkiseudun kuntien järjestämissä kilpailutuksissa, mikä antaa hyvät lähtökohdat toiminnalle myös uusissa tarkoituksenmukaisemmissa tiloissa.

Lisätiedot

Timo Lemmetyinen                       Kari Ollila                                            Liisa Kallio
toiminnanjohtaja                             palvelutuotannon johtaja                 palvelujohtaja
puh. 0400-790 380                        puh. 0400-656 739                           puh. 040-7017898

 

Nukari