Kalliolan setlementti alkaa tuottaa Länsi-Uudenmaan sovittelupalveluita

Kalliolan Kannatusyhdistys ry on voittanut Länsi-Uudenmaan rikos- ja riita-asioiden sovittelun kilpailutukset. Sovittelutoiminta alkaa Kalliolassa alkuvuodesta 2018.

Sovittelutoimistoon palkataan kuusi päätoimista työntekijää: neljä sovitteluohjaajaa, sovittelusihteeri ja sovittelujohtaja. Varsinainen sovittelutoimisto tulee Espooseen, sivutoimipisteet Tammisaareen ja Lohjalle.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu on puolueeton, vapaaehtoinen ja maksuton palvelu, jossa koulutetut ja vaitiolovelvolliset vapaaehtoissovittelijat auttavat osapuolia neuvottelussa.

Kalliola on tuottanut Espoon kihlakunnan sovittelupalveluja vuosina 2007–2012. Valinnassa ratkaisevina tekijöinä olivat kokemus sovittelutoiminnan järjestämisestä ja näyttö hyvistä tuloksista, vahva taustaorganisaation taloushallinnon osaaminen ja suunnitelma tuottaa sovittelupalveluita tasapuolisesti koko toimialueelle riittävällä henkilöstöllä. Lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos perustelee valintaa sillä, että asiakasprosessi oli kuvattu huolellisesti ja Kalliolan setlementti osoitti sitoutuneisuutta yhteisiin käytäntöihin ja THL:n ohjeistuksiin. ”Sidosryhmäyhteistö oli kuvattu uskottavasti. Hakemus osoitti ymmärrystä restoratiivisesta oikeudesta”, perusteluissa kerrotaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on velvollinen järjestämään sovittelutoiminnan siten, että palvelua on saatavissa asianmukaisesti koko maassa. THL voi tehdä sopimuksen joko kunnan tai muun julkisen tai yksityisen palveluntuottajan kanssa.

 

Lähde: THL

Lue lisää sovittelupalveluista täältä.