Kalliolan setlementti avaa Salon Kiskoon alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikön

Kalliolan Kannatusyhdistys ry avaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikön marraskuun alussa Salon Kiskossa sijaitsevaan Kärkelän toimintakeskukseen. Yksikköön tulee asukkaille 40 paikkaa. Henkilökuntaa siellä on kaikkiaan 18 työntekijää

 

Käytännön toiminnasta vastaa Kalliolan Kannatusyhdistyksen palvelutuotanto 

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikön käytännön työn tekee Kalliolan Kannatusyhdistys ry:n palvelutuotanto. Toiminta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Maahanmuuttoviraston kanssa. Yksikköön muuttavat nuoret ovat 16–17-vuotiaita. Nuorille järjestetään harrastustoimintaa, jota suunnitellaan yhdessä yksikön työntekijöiden ja nuorten kesken. Arkipäivisin yksikössä järjestetään suomen kielen opetusta.

Kalliolan setlementillä on pitkä kokemus lastensuojelun sijaishuollosta, päihdekuntoutuksesta, kansalaisopistotoiminnasta, kansalaistoiminnasta ja sosiaalisesta nuorisotyöstä.

Nämä toimintamuodot tukevat pohjan rakentamista alaikäisten turvapaikanhakijoiden elämälle ja kotouttamiselle Suomessa. Tukiasumisyksikön toimintaa tukevat esimerkiksi Kalliolan kansalaisopiston suomen kielen opetus turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille, Kalliolan setlementin kansalaistoiminnan monivuotinen kokemus maahanmuuttajien vertaisryhmätoiminnasta ja asukastalotoiminnasta sekä Kalliolan Nuorten ylläpitämät Tyttöjen Talo ja Poikien Talo, jotka tarjoavat tytöille ja pojille kohtaamispaikan sekä tukea monikulttuurisesti ja sukupuolisensitiivisesti.

Salon Kiskon asumisyksikön johtajaksi on nimitetty sosionomi (yamk) Lauri Karjalainen.

Otamme mielellämme mukaan paikallisia vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita kiinnostuneita harrastus- ja muun toiminnan järjestämiseen alaikäisille turvapaikanhakijanuorille. Myös mahdolliset vaate-, harrasteväline- ja muut lahjoitukset ovat tervetulleita. Kaikissa asioissa voi olla yhteydessä Lauri Karjalaiseen sähköpostilla lauri.karjalainen@kalliola.fi.

Keskustelu- ja informaatiotilaisuus alueen asukkaille

Alueen asukkaille järjestetään keskustelutilaisuus tiistaina 27. lokakuuta klo 17–19. Paikkana on Kiskon kirjasto Toijassa, Kiskontie 2260, 25460 KISKO.

Lisätiedot:

Kari Ollila

palvelutuotannon johtaja

Kalliolan setlementti

p. 0400 656 739

kari.ollila@kalliola.fi

 

 

Hannu Rusama

asiakkuusjohtaja

Kalliolan setlementti

p. 0400-423 672

hannu.rusama@kalliola.fi

 

 

Timo Lemmetyinen

toiminnanjohtaja

Kalliolan setlementti

p. 0400 790 380

timo.lemmetyinen@kalliola.fi

 

;

Karkela_paarakunnus  Karkela_majoitusrakennus
Kuvissa vasemmalla Kärkelän päärakennus, joka on entinen kyläkoulu. Oikealla majoitusrakennus.

Kalliolan Kannatusyhdistys ry on vuonna 1919 toimintansa aloittanut kolmannen sektorin toimija, jonka työ perustuu setlementtiarvoihin. Kalliolan Kannatusyhdistys on osa Kalliolan setlementtiä, jonka muina juridisesti itsenäisinä organisaatioina toimivat Kalliolan Nuoret ry, Kalliolan Senioripalvelusäätiö, Oskelakoti Oy ja Kiinteistö Oy Helsingin Kalliola.Kalliolan Kannatusyhdistyksen toiminnan keskiössä ovat kansalaisopistotoiminta, lastensuojelutyö, päihdetyö, vammaistyö sekä kansalaistoiminta ja vapaaehtoistyö sekä Kalliolan Nuorten sosiaalinen nuorisotyö.