Kalliolan setlementti on ostanut Oskelakoti Oy:n

TIEDOTE
3.6.2014

Malmilla ja Alppikylässä asumispalveluja päihdekuntoutujille tarjoavan Oskelakodin omistaja on vaihtunut. Setlementtiliitto on myynyt Oskelakodin Kalliolan setlementille, jolla on vahvaa päihdekuntoutumisen osaamista ja palvelutuotantoa.

Oskelakodin toiminnot siirtyvät osaksi Kalliolan setlementtiä 3. kesäkuuta 2014 lähtien.

– Oskelakodin henkilöstö on osaavaa ja kuntoutustulokset ovat vuosien ajan olleet hyvät. Olemme iloisia saadessamme joukkoomme hyvät työntekijät ja hyvin hoidetun yhtiön, kertoo Kalliolan setlementin toiminnanjohtaja Timo Lemmetyinen.

– Setlementtiliitto luopui Oskelakodista, koska päihdekuntoutuspalvelut eivät ole keskusjärjestön perustehtävä. Palvelut ovat luonteva osa Kalliolan perustehtävän mukaista toimintaa, ja sopivat hyvin osaksi laajempaa kokonaisuutta, selventää Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Timo Lemmetyinen
puh. 0400 790 380
Kalliolan setlementti

Toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen
puh. 0400 961 469
Suomen Setlementtiliitto

Oskelakoti Oy on Suomen Setlementtiliiton omistama miehille tarkoitettu 12-paikkainen päihdehuollon kuntouttava asumispalveluyksikkö. Oskelakoti on toiminut vuodesta 1974 alkaen ja toimintaperiaatteiden keskeisin osa on yhteisöllisyys. Yhteisön jäsenet ovat sitoutuneet päihteettömyyteen. Helsingin kaupungilta vuokratut toimitilat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella Malmin kaupunginosassa. Keväällä 2013 valmistui Alppikylän Nyyttipuistoon vuokratalo, josta seitsemän asuntoa on Oskelakodin tuetun asumisen yksikön käytössä.

Kalliolan setlementti on vuonna 1919 perustettu pääkaupunkiseudulla toimiva monialayhdistys. Kalliolan toimintamuotoja ovat Kalliolan kansalaisopisto, kansalaistoiminta ja vapaaehtoistyö, lastensuojelutyö, seniorityö, vammaistyö, nuorisotyö ja päihdepalvelut. Kalliolan päihdekuntoutuksessa on mahdollista tavoittaa riippuvuuksista vapaa, päihteetön elämäntapa. Ihminen voi tehdä valintoja ilman, että päihteet ja niiden käyttö ovat elämän keskiössä. Tavoite saavutetaan tarjoamalla mahdollisuus liittyä yhteisöön, jonka jäsenet jakavat saman kokemuksen ja ymmärryksen päihderiippuvuudesta. Päihdekuntoutus tapahtuu hoitavissa ryhmissä. Menetelminä ovat vertaistuki, yhteisöhoito ja 12-askeleen AA- ja NA-ohjelmat. Hoidon jälkeinen tukiverkosto rakentuu jo hoidon aikana. Läheiset osallistuvat hoitoon tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Hoito toteutetaan Kalliolan sosiaalityön, hoitotyön ja lääketieteen ammattilaisten yhteistyönä. Kalliolan setlementissä työskentelee lähes 300 kokopäiväistä työntekijää, noin 300 tuntityöntekijää ja yli 100 vapaaehtoistyöntekijää.