Kalliolan setlementtitalo on Reilu työpaikka

Reilun kaupan yhdistys on myöntänyt diplomin Kalliolan Kannatusyhdistykselle, Setlementtiasunnot Oy:lle, Setlementtiasumisoikeudelle, Viittakivi Oy:lle ja Setlementtiliitolle. Organisaatiot ovat nyt virallisesti julistautuneet Reilun kaupan tuotteita käyttäviksi työpaikoiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että koko Kalliolan setlementtitalo on nyt Reilun kaupan työpaikka. Uudistus koskee tässä vaiheessa ainoastaan Kalliolan setlementtitalossa (Sturenkatu 11) fyysisesti työskenteleviä.

Kalliolan setlementtitalon työntekijöille järjestettiin elokuussa neljä kahvihetkeä, joissa vaihtoehtoina olevia Reilun kaupan kahvi- ja teelaatuja maisteltiin sokkona. Jokainen sai valita suosikkinsa, ja lopulliset äänestystulokset selvisivät syyskuun alussa.

Aloitteen Reiluksi työpaikaksi pyrkimisestä teki Kalliolan kansalaisopiston kestävän kehityksen työryhmä. Kalliolan setlementtitalon työntekijöiden halutaan kaikissa valinnoissaan ottavan huomioon kestävän kehityksen ja Reilun kaupan periaatteet.

Kalliolan kansalaisopisto on lisäksi hakemassa oppilaitoksille myönnettävää kestävän kehityksen sertifikaattia OKKA-säätiöltä.

Lisätietoa Reilusta kaupasta voi lukea täältä.