Kalliolan setlementtitalo saa viimein asukkaansa

Suomen Setlementtiliitto, Setlementtiasunnot, Setlementtiasumisoikeus, Kalliolan setlementti ja Viittakivi pääsevät viimein muuttamaan remontoituun Kalliolan setlementtitaloon saman katon alle. Talon ovet ovat avoinna kaikille.

Setlementtiväki tekee kauan odotetun paluun vanhaan osoitteeseensa Sturenkatu 11:een. Setlementtiliitto, Setlementtiasunnot, Setlementtiasumisoikeus ja Viittakivi muuttavat 22.–24.8. ja Kalliolan setlementti jo edeltävällä viikolla 15.–19.8. Kalliolan setlementin väliaikaiset tilat ovat olleet Elimäenkadulla ja muiden Läntisellä Brahenkadulla.

Setlementtiasuntojen ja Setlementtiasumisoikeuden asiakaspalvelu on muuton vuoksi kiinni keskiviikosta perjantaihin 24.–26.8. Kalliolan setlementti, Setlementtiliitto ja Viittakivi palvelevat muuton aikaan normaalisti.

Yhteinen olohuone

Kalliolan setlementtitalo on Kallion, Harjun, Alppiharjun, Alppilan, Vallilan asukkaiden, kaikkien helsinkiläisten ja kaikkien pääkaupunkiseudulla asuvien ihmisten yhteisöllinen kokoontumispaikka.

Kun Setlementtiliitto ja sen omistamat yhtiöt muuttavat takaisin samaan taloon, jossa myös paikallinen setlementti eli Kalliola toimii, tuo se väistämättä etuja. Valtakunnallinen ja paikallinen toimija ovat lähellä toisiaan, mikä helpottaa yhteistyötä ja tuo lisämahdollisuuksia setlementtitoiminnan ja uusien innovaatioiden kehittämiseen.

Kalliolan setlementtitalo oli remontissa 14 kuukautta. Sen aikana uusittiin talotekniikkaa, eli mm. sähköt, ilmanvaihto, viemäriputket ja saniteettitilat. Kalliolan setlementille, Setlementtiliitolle, Setlementtiasunnoille, Setlementtiasumisoikeudelle ja Viittakivelle peruskorjattiin toimistotilat. Kalliolan kansalaisopiston tilat peruskorjattiin.

Taloon rakennettiin entisiin nuorisotiloihin pohjakerrokseen kansalaistoiminnan tilat (lähes 1000 m2). Tila toimii kansalaistoiminnan keskuksena ja RAY:n rahoittamien kansalaistoiminnan kehittämishankkeiden hautomona.

Avajaiset lokakuussa

Kalliolan setlementtitalon avajaisia vietetään lokakuussa. Torstaina 13.10. juhlitaan SetlementtiRockin merkeissä ja lauantaina 15.10. vietetään Kalliolan kansanjuhlaa, jonka yhteydessä pidetään myös Kalliolan setlementtitalon viralliset avajaiset. Juhlallisuuksista tiedotetaan lisää myöhemmin.

Uudet osoitteet

Suomen Setlementtiliitto ry
Sturenkatu 11 A, 4. krs, 00510 Helsinki

Setlementtiasunnot Oy ja Setlementtiasumisoikeus Oy
Sturenkatu 11 B, 00510 Helsinki

Kalliolan setlementti ry
Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

Viittakivi Oy
Sturenkatu 11 A, 3. krs, 00510 Helsinki