Kalliolan setlementtitalon aula sai uuden ilmeen

Kalliolan setlementtitalo on monipuolinen tapahtumapaikka, jossa mahdollisuudet osallistua tai järjestää toimintaa kehittyvät nyt vauhdilla. Helsingissä Sturenkadulla sijaitseva talo remontoitiin kokonaisuudessaan vuonna 2016. Syksyllä 2017 päätettiin tarttua aulatilaan. Tehtävän otti vastaan valokuvaaja-muotoilija Ville Lehvonen. Lehvonen aloitti projektin tutustumalla kaupunkilaisten toiveisiin tilan tunnelmasta ja toimintamahdollisuuksista.

Toiveissa korostui ekologisuus, vehreys, taiteenalat ja esteettömyys. Tilalta toivottiin monikäyttöisyyttä, joka tulee elämään käyttäjien myötä. Sen tulisi sopia erilaisille ikäryhmille ja mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen.

Syksyn aikana tila onkin Lehvosen käsittelyssä muokkaantunut paljon. Istumapaikat ja rentoon oleiluun soveltuvat sopet ovat löytäneet paikkansa, tilan valaistus on uusittu ja vehreyttä lisätty. Kohennuksen jälkeen aulan 50–60-luvun tunnelmaa hallitsee kuvittaja Minna Mäkipään suunnittelema ja toteuttama seinämaalaus. Maalauksen ansiosta seinällä hehkuvat nyt kotimaiset hyötykasvit ja marjat tunnelmallisessa valossa.

Avaraan aulaan on jätetty lastenvaunuille oma vaunuparkki ja wc-tilat muutettu sukupuolineutraaleiksi. Tammikuussa aula monipuolistuu entisestään, kun kattoon asennetaan kiskot taidenäyttelyjä varten.

– Aulan valaistus on saanut todella paljon kehuja. Etenkin seinän muraali tulee uudessa valaistuksessa nyt oikeuksiinsa, Lehvonen sanoo.

Katso aulan ennen ja jälkeen -video täältä.

Kalliolan setlementtitalo ja Lehvonen kiittävät palautetta antaneita kaupunkilaisia ja uudistustyössä mukana olleita yhteistyökumppaneita Airamia, Parolan Rottinkia, videokuvaaja Kalle Kalliota ja kuvittaja Minna Mäkipäätä.

Syksyn 2017 aikana uusitun Setlementtitalon aulatilasta on muodostunut kalliolaisten yhteinen tapahtumatila. Yhdessä kaupunkilaisten kanssa talossa on järjestetty esimerkiksi pop up -kirppiksiä ja vaatevaihtareita, vaihtuvia taidenäyttelyitä, suomen kielen opetusta maahanmuuttajille, pop up -kahvilatoimintaa ja leffailtoja. Tervetuloa mukaan tekemään uutta Setlementtitaloa!

Lisätiedot

Pihla Ruuskanen, pihla.ruuskanen(at)kalliola.fi, puh 040 552 7716.