Kalliolan setlementtitalon harjannostajaisia vietettiin lämpimissä tunnelmissa

Harjakaiset

Kalliolan setlementtitalon harjannostajaisia vietettiin torstaina 17. maaliskuuta. Tilaisuudessa nautittiin hernekeittoa ja täytekakkua, lausuttiin kiitokset hyvin sujuneesta projektista ja kuultiin Mikko Kuustosen musiikkia.

–  On suurenmoista, että talo päätettiin remontoida. Setlementtitoiminnan keskiössä on tila, jossa ihmiset kohtaavat. Sitä tämä talo toteuttaa hyvin, kun remontin jälkeen keskelle kaupunkia avautuu suuri tila alueen ihmisten yhteiseen käyttöön, kertoo Mikko Kuustonen.

– Henkilökohtaisestikin tämä on minulle rakas ja tärkeä talo, josta olen saanut tukea elämäni vaikeina hetkinä ja paljon hyvää parempina aikoina. Kalliolan setlementin toiminta pääkaupunkiseudulla on tärkeää ja on hyvä, että talo säilyy paikallaan Kalliossa, Kuustonen jatkaa.

Kalliolan setlementtitalon remontti valmistuu juhannukseksi ja elokuussa taloon paluumuuttavat Kalliolan setlementin lisäksi Suomen Setlementtiliitto ja Setlementtiasunnot Oy. Samalla talo avautuu alueen ihmisille ja siitä tulee Kallion alueen kansalaistoiminnan keskus. Lisäksi talo toimii setlementtityön valtakunnallisena ja kansainvälisenä keskuspaikkana, jossa vuonna 2018 juhlistetaan satavuotiasta Setlementtiliittoa ja Kalliolan setlementtiä.