Kalliolan uusi toiminnanjohtaja Heidi Nygren: ”Kuin kotiin olisi tullut”

Kalliolan setlementin uutena toiminnanjohtajana on aloittanut 1.9. kasvatustieteiden maisteri ja yhteisöpedagogi Heidi Nygren. Aikaisemmin Nygren työskenteli Vantaan kaupungilla eri johtotehtävissä vuodesta 2008. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Helsingin kaupungin ja Suomen Punaisen Ristin palveluksessa. Nygrenillä on paljon kokemusta myös kansalaistoiminnasta.

– Kun aloitin parikymmentä vuotta sitten Suomen Punaisella Ristillä, minulla oli tunne, että olen tullut kotiin. Nyt minulla on se sama olo, Nygren kertoo.

Nygren suhtautuu uuteen tehtäväänsä innostuneesti, ja haluaa olla työssään keskusteleva ja osallistuva.

– Järjestöalalla ihmisillä on usein sama, lämmin arvomaailma. Koen olevani sisimmässäni kansalaisvaikuttaja.

Kalliolan setlementin toiminnanjohtajana 26 vuotta työskennellyt Timo Lemmetyinen jää eläkkeelle syyskuun lopussa.

 

Kalliolan setlementti on vuonna 1919 perustettu kolmannen sektorin toimija. Kalliolan työ perustuu setlementtiarvoihin, joista keskeisimpiä ovat luottamus ihmisen ja yhteisön kykyyn ratkaista itsenäisesti ongelmia, erilaisuuden hyväksyminen, tasa-arvoisuus ja yksilön oikeuksien kunnioittaminen. Kalliola tuottaa sosiaalialan palveluja, ylläpitää kansalaisopistoa ja järjestää kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa. Palvelut koostuvat lastensuojelusta, päihde- ja mielenterveystyöstä, vammaistyöstä ja maahanmuuttajapalveluista. Kalliolalla on noin 230 vakituista työntekijää, 300 tuntityöntekijää ja suuri joukko vapaaehtoistoimijoita. www.kalliola.fi