Mikko Leskelä Kalliolan Setlementin puheenjohtajaksi

Kalliolan Setlementin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu KTM, TM Mikko Leskelä. Mikko työskentelee strategiakonsulttina ja on aiemmin tehnyt uraansa monipuolisesti liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä muun muassa OP-ryhmässä, Nokialla ja Kotimaa-yhtiöissä.

Kalliolan Setlementin nykyinen puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen kiittää kaudestaan ja iloitsee seuraajansa puolesta:

– Kalliola on yhteisö, joka tarttuu rohkeasti yhteiskunnallisiin haasteisiin, ja uudistuu myös itse. Jatkuvuutta luovat setlementtiarvot, jotka ovat pian 100-vuotiaan Kalliolan työn perusta.

Tuleva puheenjohtaja katsoo uudistuvan Kalliolan tulevaisuuteen luottavaisena:

– Kalliolan Setlementti uudistuu ja vahvistuu. Palvelutuotannon yhtiöittäminen kokoaa tällä hetkellä yhdistyksen, yhtiön ja säätiön erikseen tuottamat palvelut yhden yhtiön liiketoiminnaksi. Kolmen yhteiskunnallisesti merkittävän yhteisön palvelutuotannon tiivistäminen ja yhteistyön vahvistaminen Kalliolan kansalaistoiminnan kanssa tuo mahdollisuuksia uusien setlementtiratkaisujen kehittämiseksi.

– Kalliolan työn arvopohja on minulle henkilökohtaisesti rakas. Olen itse elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni perhekodissa, jota vanhempani hoitivat, ja olen tällaisesta pienestä yksiköstä käsin nähnyt, millaisia vaikutuksia esimerkiksi hyvin tuotetulla lastensuojelutyöllä on lasten ja nuorten koko elämään. Markkinoiden logiikka vetää usein täysin vastakkaiseen suuntaan, ja tässä paineessa meillä arvopohjaisilla yhteisöillä on erityisen tärkeä tehtävä sellaisten palveluiden innovaattoreina, jotka täyttävät myös korkeimmat laatuvaatimukset.

Kalliolan Setlementin hallituksessa toimivat vuonna 2018 Mikko Leskelän lisäksi Eveliina Cammarano, Mikko Santavuori, Maija Jäppinen, Katri Korolainen, Tuomo Mäkinen, Aishi Zidan ja uutena Marina Lampinen.

Kalliolan Setlementti vahvistaa ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointia. Edistämme yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta, puolustamme oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa sekä luotamme ihmisen ja yhteisön kykyyn kasvaa ja kehittyä. Visiomme mukaisesti rakennamme kestävää maailmaa, jossa naapuruus vahvistaa yhteistä ymmärrystä ja ihmisten keskinäistä kumppanuutta.

Kalliolassa tuotamme ainulaatuisia setlementtiratkaisuja, olemme aktiivinen verkostodynamo sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja. Meillä on noin 230 vakituista työntekijää, 300 tuntityöntekijää ja suuri joukko vapaaehtoistoimijoita. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli n. 20 MEUR.

Lisätiedot

Heidi Nygren
toiminnanjohtaja
Kalliolan Setlementti
050 312 4373
heidi.nygren(at)kalliola.fi