Setlementtipäivillä puhuttiin rohkeudesta

Syksyn Setlementtipäiville uusittuun Kalliolan setlementtitaloon kokoontui 24.–26.11. mahtava määrä setlementtiväkeä. Meitä oli päivien aikana yhteensä noin 170. Päivien teemana oli Rohkeus puolustaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Teema näkyi monipuolisena kattauksena kiinnostavia luentoja, työpajoja ja vierailuja. Päivien puheenaiheita olivat mm. yksinäisyys, soteuudistus sekä kilpailuttaminen ja ihmisoikeudet.

 

Ensimmäinen setlementtipäivä oli samalla myös Yhdessä mukana -projektin loppuseminaari. Projektin aikana kertynyt hiljainen tieto on kerätty yhteen. Loppujulkaisu ja muut tuotokset löytyvät Setlementtiliiton nettisivuilta ja ovat vapaasti kaikkien käytössä.

 

Torstai-illassa kuultiin lisäksi koskettava konsertti, jonka päätähtenä säkenöi Heinolassa asuva turvapaikanhakija Amanj. Mies on asunut Suomessa vasta reilun vuoden, mutta lauloi silti kokonaisen konsertillisen suomalaisia klassikkokappaleita, suomeksi.

 

Setlementtipäivillä jaettiin ensimmäistä kertaa Rohkeus vaatia yhdenvertaisuutta -tunnustus. Sen sai ansaitusti Setlementti Puijolan monikulttuurinen vapaaehtoistyö. Tunnustuksella halutaan antaa tunnustusta Puijolan tekemälle vapaaehtoistoiminnalle monenlaisten ihmisten parissa ja erityisesti uusien tulijoiden ja turvapaikanhakijoiden kanssa.

 

Lauantain liittokokouksessa valittiin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi hallituksen puheenjohtajaksi Pekka Haavisto sekä hallituksen jäsenet. Lisäksi käsiteltiin Setlementtiliiton vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

 

Kevään 2017 Setlementtipäivät järjestetään 27.–28.4.2017 Jyvälän Setlementissä Jyväskylässä.

 

Lue lisää syksyn Setlementtipäivistä Setlementtiliiton Facebookista ja Twitteristä sekä tunnisteilla #setlementtipäivät ja #rohkeusluottaa.