Setlementtitalo avautuu alueen asukkaille syksyllä 2016

Talon toimijoiden, asukkaiden ja yhdistysten käyttöön avautuu setlementtitalosta useita uusia tiloja. Vaikuttamiskahvilassa 21.5. ideoidaan yhdessä, millaista toimintaa taloon tarvitaan ja asukkaat haluaisivat järjestää.

Sturenkadulla sijaitseva Kalliolan setlementtitalo on remontissa.  Elokuussa 2016 taloon paluumuuttavat Kalliolan setlementin lisäksi Suomen Setlementtiliitto ja Setlementtiasunnot Oy. Vähitellen talo ja sen useat monenlaisen toiminnan mahdollistavat tilat avautuvat alueen asukkaiden ja toimijoiden käyttöön.

Taloon tulee muun muassa iso aulatila, jossa voi pitää esimerkiksi näyttelyitä, pop up -kirppiksiä tai vaikka musiikkitilaisuuksia. Varattavina on myös monikäyttöisiä kokous- ja ryhmätiloja, joita voi maksutta hyödyntää erilaisessa yleishyödyllisessä toiminnassa ja tapaamisissa. Talon edessä olevasta lasisesta ”pömpelistä” on tarkoitus kehittää talon ja asukkaiden käyttöön maksuton näyttelytila. Setlementtitalossa haluamme tukea erilaisten asukkaiden kohtaamista ja yhdessä tekemistä.

Tavoitteena on luoda setlementtitalosta Kallion alueen kansalaistoiminnan keskus yhdessä asukkaiden, kansalaisliikkeiden ja toimijoiden kanssa. Lisäksi talo toimii setlementtityön valtakunnallisena ja kansainvälisenä keskuspaikkana, jossa vuonna 2018 juhlistetaan satavuotiasta Setlementtiliittoa ja Kalliolan setlementtiä.

Lauantaina 21.5.2016 klo 12-17.30 asukkaille järjestetään Rupla ajatuksistasi -vaikuttamiskahvilatapahtuma. Tapahtumassa saadaan lisätietoa talon useista tiloista ja mahdollisuuksista. Kahvilakattauksissa ideoidaan yhdessä sitä, millaista toimintaa talossa voisi olla, ja millaisia mahdollisuuksia asukkailla ja paikallisilla toimijoilla olisi järjestää taloon toimintaa.

”Rupla ajatuksistasi” -vaikuttamiskahvila

Kattaukset 12.-14.30 & 15.00-17.30.

Paikka: Rupla, Helsinginkatu 16.

Luodaan yhdessä kohtaamisten ja kaupunkikulttuurin kansalaistalo!

Sturenkadun setlementtitalo avautuu remontoituna syksyllä 2016. Talo ja sen setlementtitoimijat tarjoavat asukkaille huikeita mahdollisuuksia ja tiloja maksutta!

Mitä sinä toivoisit? Fillarituunausta, pop up -pajoja, tansseja? Mitä sinä haluaisit järjestää? Tervetuloa inspiroitumaan, kuulemaan talosta, ideoimaan ja ilmiantamaan omia taitojasi. Tunnelmaa tuovat Kehrun jazz & Ruplan herkut. Ilmoittautumiset kahvilakattauksiin aukeaa pian.

Tapahtuma on maksuton. Kattaukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, 35 henkeä/kierros. Vaikuttamiskahvilan järjestää Setlementtiliitto, Kalliolan setlementti ja Rupla.

Tapahtuma on osa Kallio Kukkii -tapahtumaviikkoa.

Lisätietoja:

Pihla Ruuskanen, kansalaistoiminnan suunnittelija

Suomen Setlementtiliitto ry

040 552 7716, pihla.ruuskanen@setlementti.fi