Setlementtitalossa peseytymismahdollisuus lähialueen asukkaille

Setlementtitalo on poikkeustilanteessa seissyt lähes tyhjillään, joten aloimme Kalliolassa pohtia, voisimmeko jollain tapaa auttaa lähialueen asukkaita ja hyödyntää setlementtitaloa auttamisessa. Tarjosimme apua kaupungin asunnottomien palveluille, josta saimme tiedon, että joillain lähialueen ikäihmisillä ei ole peseytymismahdollisuutta kotona.

Sturenkadulla sijaitseva setlementtitalo alkaa tarpeeseen vastatakseen tarjota mahdollisuuden peseytymiseen heille, joilla ei ole omaa suihku- ja peseytymistilaa kotona. Palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu Kalliossa ja lähialueella asuville ikäihmisille, mutta muutkin palvelua tarvitsevat ovat tervetulleita. Palvelu on maksuton ja voimassa toistaiseksi.

Kalliolassa käytössä on suihkutilat ja pukuhuone. Tiloissa ei ole samaan aikaan muita käyttäjiä.  Peseytymään pääsee arkisin ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14 varaamalla ajan puhelimitse numerosta 040 770 9961 tai 040 766 8101. Otathan mukaan oman pyyhkeen, tarvitsemasi peseytymisvälineet ja puhtaat vaatteet.

Sisäänkäynti pesutiloihin on Kalliolanrinteen puoleisesta ovesta. Ovessa lukee Kalliolan työterveys ja Kalliolan kansalaisopisto (ks. kartta). Jos et löydä ovea, voit soittaa ja kysyä apua. 

Pääovet ovat koronatilanteen vuoksi kiinni. Kalliolan setlementtitalo sijaitsee osoitteessa Sturenkatu 11.