kalliola-konserni

Itäviitta-yhteisö

Itäviitta-yhteisön tuetun asumisen kohderyhmänä ovat 18–29-vuotiaat pitkään asunnottomana olleet nuoret aikuiset. Asiakkaat tarvitsevat tukea niin asunnon hankkimisessa kuin elämänhallinnan vahvistamisessa. Tuen tarvetta määrittävät yksilölliset elämäntilanteet; haasteita voivat aiheuttaa mm. päihde- ja mielenterveysongelmat tai neuropsykiatriset häiriöt. Tuettuun asumiseen hakeudutaan Espoon kaupungin sosiaalitoimen kautta.

Asunto on perusedellytys pitkään asunnottomana eläneen nuoren sosiaalisen kuntoutumisen onnistumiselle. Tuettu asuminen tapahtuu yhteisöllisten menetelmien ja palveluohjauksen avulla. Yhteisön jäsenet tukevat toisiaan kokemusten jakamisen ja yhteisen tekemisen myötä. Elämäntilanteet ja tavoitteet ovat yksilöllisiä, ja uskomme yhteisön voimaan muutosta tukevana voimavarana.

Jokaisen asiakkaan kanssa laaditaan palvelusuunnitelma, jonka tarkoituksena on määritellä asumisen tavoitteita ja niiden toteutumista. Itäviitta-yhteisö toimii yhteistyössä oppilaitosten, kuntouttavien työllisyyspalvelujen, päihdepalvelujen ja muiden palveluntarjoajien kanssa. 

Palvelun tilaaja on Espoon kaupunki. Asumisen tukipalvelun tuottaa Kalliola oy ja vuokranantajana toimii Setlementtiasunnot oy. Itäviitta-yhteisön asunnot sijaitsevat Espoon Saunalahdessa.