kalliola-konserni

Kuvernöörintien asumisyhteisö

Kuvernöörintien asumisyhteisö on tarkoitettu laitoshoidon päättäneille päihderiippuvuudesta toipuville täysi-ikäisille asiakkaille. Asumisyhteisö on profiloitunut erityisesti huumausaineidenkäyttäjien kuntoutukseen ja valmennukseen.

Kalliolan päihdekuntoutuksessa on mahdollista tavoittaa riippuvuuksista vapaa, päihteetön elämäntapa. Ihminen voi tehdä valintoja ilman, että päihteet ja niiden käyttö ovat elämän keskiössä.Tavoite saavutetaan tarjoamalla mahdollisuus liittyä yhteisöön, jonka jäsenet jakavat saman kokemuksen ja ymmärryksen päihderiippuvuudesta.

Asumisyhteisössä käytetään yhteisöhoidollisia menetelmiä tukemaan asiakkaan kuntoutumista, päihteettömän elämäntavan ja arjenhallinnan opettelua, itsenäistymistä sekä vastuunottamista itsestä ja muista. Asukas kiinnittyy NA/AA –itseapuryhmiin sekä osallistuu yhteisön yhteisiin viikottaisiin tilaisuuksiin. Asukas noudattaa säännöllistä päivärytmiä sekä pitää kirjaa taloudestaan tavoitteenaan oppia hallittu rahankäyttö. Ruokataloudesta ja omista henkilökohtaisista hygieniatarvikkeista jokainen huolehtii itsenäisesti. Asuminen tarjotaan pääsääntöisesti omassa huoneessa. Henkilökunta on paikalla virka-aikana ja muulloin tavoitettavissa puhelimitse ympärivuorokautisesti.

Asumisyhteisöön hakeutuminen

Kuvernöörintien asumisyhteisöön tullaan henkilökohtaisen haastattelun ja asukasvalinnan kautta. Asumista varten tarvitaan maksusitoumus.