kalliola-konserni

Oskelakoti

Oskelakoti on Kalliola oy:n miehille ja naisille tarkoitettu 12-paikkainen päihdehuollon kuntouttava asumispalveluyksikkö. Asiakkaat ohjautuvat Oskelakotiin pääsääntöisesti päihdehuollon eri laitos- ja hoitoyksiköiden kautta.

Helsingin kaupungilta vuokratut toimitilat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella Malmin kaupunginosassa. Keväällä 2013 valmistui Alppikylän Nyyttipuistoon vuokratalo, josta seitsemän asuntoa on Oskelakodin tuetun asumisen yksikön käytössä.

Oskelakoti on toiminut vuodesta 1974 alkaen. Asiakkaat sitoutuvat päihteettömyyteen. Kodinomainen yhteisö tukee yksilön toipumista ja elämänhallintaa jokaisen omien voimavarojen puitteissa. Oskelakodin ryhmätilassa kokoontuu viikoittain seka AA-, että NA-ryhmä ja yhteisö tukee asukkaiden tutustumista ryhmätoimintaan.

Avara ja valoisa kaksikerroksinen rakennus tarjoaa puitteet nykyaikaiseen päihdetyöhön, unohtamatta vuosien tuomaa kokemusta. Asumiskäytössä on 7 yhden ja 3 kahden hengen huonetta. Tilava olohuone, sekä yhteinen iso keittiö, jonka yhteydessä on takka.

Lisäksi on vierashuone, askartelu-, vaatehuolto-, sauna- ja saniteettitilat sekä henkilökunnan toimistot. Molemmissa kerroksissa on myös erilliset tilat, joissa asukkailla on käytössä tietokoneet/Internet-yhteydet, lisäksi talossa toimii oma langaton verkkoyhteys. Käytössä on yhteensä 540 m2, josta ryhmätila on varustettu eri sisäänkäynnillä.