kalliola-konserni

Eroon korvaushoidosta

Koto-yhteisö

Kalliolan klinikalla toimii Koto-yhteisö, joka on suunnattu ihmisille, jotka pyrkivät eroon opioidiriippuvaisten korvaushoidosta.

Korvaushoidon lopettaville suunnattu päihdekuntoutus on suunniteltu yhteistyössä Helsingin kaupungin päihdehuollon jälkikuntoutuksen ja vertaistukijärjestö Suojatie ry:n työntekijöiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. Siihen voi hakeutua kaikkialta Suomesta oman kunnan päihdehuollon kautta.

Yhteisökuntoutukseen perustuvalle hoitojaksolle hakeudutaan korvaushoidosta vieroittautumisen jälkeen. Kuntoutusjakso kestää vähintään 28 vuorokautta ja siihen kuuluu olennaisesti myös viikon mittaiset intervallijaksot.

Hoitojakson sisältö koostuu osittain Myllyhoidosta, jota Kalliolan klinikalla on toteutettu jo lähes 40 vuoden ajan. Myllyhoidon tapaan hoitojakso on lääkkeetön. Rauhoittavien tai uni- ja nukahtamislääkkeiden käyttö on erittäin rajattua ja tapahtuu ainoastaan klinikan oman lääkärin määräyksestä. Vieroitusoireiden hoito painottuu liikuntaan, rentoutumisharjoituksiin ja 5-pisteen korva-akupunktioon.

Yhteisössä työskentelevistä yhteisövalmentajista toisella on oma kokemus korvaushoidon lopettamisesta. 

 

Lisätiedot ja kyselyt:
Tuomas Maasio, Kalliolan klinikan johtaja
p. 050 323 6696 tai tuomas.maasio@kalliola.fi