kalliola-konserni

Hoitoon hakeutuminen


KALLIOLAN AVOKUNTOUTUS, pääkaupunkiseutu
Avohoidot alkavat hoidon tarpeen kartoituksella. Asiakas voi maksaa itse hoitonsa tai vaihtoehtoisesti hoidon aloittaminen vaatii maksusitoumuksen kunnalta tai asiakas voi itse maksaa hoitonsa.

Paikkatilanne ja varaukset Avomylly: 
p.  045 77311339


24/ 7 KUNTOUTUS,
KALLIOLAN KLINIKKA

Myllyhoitoon voi hakeutua henkilökohtaisesti tai työterveyshuollon, A-klinikan, katkaisuhoitoaseman tai muun hoitavan tahon kautta.

Maksusitoumusta voi hakea oman kotikunnan sosiaalitoimesta. Asuinkunnan päihdehuollon järjestelyistä riippuen maksusitoumusta haetaan joko sosiaalitoimistosta tai A-klinikalta. Kuntoutuksen voi maksaa myös työnantaja tai kuntoutuja itse.

Paikkavarauksen yhteydessä potilaalle lähetetään kutsukirje, jossa kerrotaan yksityiskohtaisemmin kuntoutusjaksolle tuloon liittyvistä asioista.

Kuntoutusjakson aloittaminen edellyttää riittävää vieroittautumista päihteistä. Päihteidenkäytöstä aiheutuneet vieroitusoireet voivat olla niin voimakkaita, että henkilö ei kykene omin avuin lopettamaan päihteiden käyttöään. Näissä tilanteissa tulee aina kääntyä lääkärin tai kotikunnan päihdehoitoyksikön puoleen.

Kalliolan päihdekuntoutuksella on tiivis yhteistyö myös yksityisen terveydenhoidon piirissä. Eiran sairaalan vuodeosasto tarjoaa kodinomaisen, mutta sairaalan suojissa tapahtuvan katkaisuhoidon. Avohoidollista lääkäritasoista päihdevieroitusta asiakkaan kotona tarjoaa puolestaan Päihdelääkärit.fi.

Paikkatilanne ja varaukset:  p. 045 773 11339 (arkisin klo 8-15), myllyhoito@kalliola.fi
Lue kuntoutusjaksojen kuvaukset.