kalliolan setlementti logo

Uusi alku

Uusi alku-projekti päättyi 31.12.2017.

 

Elämäntaparemontti yli 55-vuotiaille

Uusi alku -ryhmä auttaa runsaasti alkoholia käyttäviä yli 55-vuotiaita ihmisiä uusien elämäntapojen omaksumisessa. Kuntoutusjakso lisää psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä elvyttää sosiaalisia suhteita.

Kenelle
Yli 55-vuotiaille vielä työelämässä oleville, eläkkeelle siirtymässä oleville tai jo eläkkeellä oleville ihmisille, joilla on vaikeuksia päihteiden käytön hallinnassa. Ryhmään ovat tervetulleita kohderyhmään kuuluvat sukupuolesta, perhesuhteesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai kulttuuritaustasta riippumatta. Työskentelykielenä on suomi. Toiminta on asiakkaalle maksutonta.

Miten
Ryhmä kokoontuu 3 kuukauden ajan. Ryhmään osallistujat sitoutuvat vähintään 2 kuukauden mittaiseen jaksoon. Kuntoutus sisältää terapeuttisia ryhmätapaamisia, fysioterapeutin ohjaamaa ryhmäliikuntaa ja terveysneuvontaa sekä tukee uusien sosiaalisten verkostojen luomista. Ihmissuhteiden ongelmia voidaan käsitellä myös perheiden tai läheisten tapaamisissa. Ryhmän jäsenillä on mahdollisuus liittyä Kalliolan kansalaistoiminnan aktiviteetteihin ja löytää näin uusia kiinnostavia asioita elämäänsä esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan kautta.

Tavoite
Tavoitteena on uusi elämäntapa, jota alkoholi ei hallitse. Suhteet perheeseen ja muihin läheisiin parantuvat. Liikunta ja uudet sosiaaliset verkostot tukevat hyvinvointia.

Missä
Ryhmän kotipaikka sijaitsee Helsingin Vallilassa osoitteessa Elimäenkatu 29A. Liikuntapaikkana toimii Kuntokeidas Sandels, joka sijaitsee Senioritalo Sandelsin yhteydessä Helsingin Töölössä. Mahdolliset läheisten tapaamisten paikat, tutustumiset uusiin harrastuksiin sekä kansalaistoimintaan tapahtuvat ryhmäläisen henkilökohtaisen tilanteen mukaan.

Sopisitko sinä Uusi alku –ryhmään?
Mikäli olet 55-vuotias tai vanhempi ja vastaat näistä väittämistä kolmeen kyllä, saattaisit sopia ryhmäämme

– Läheiseni tai työtoverini on huomauttanut minua alkoholin käytöstäni
– Olen päättänyt vähentää alkoholin käyttöä, mutta se ei ole onnistunut
– Välit minulle tärkeään ihmiseen ovat viilentyneet tai katkenneet alkoholin käyttöni vuoksi
– Toivoisin löytäväni uutta mielekästä tekemistä itselleni
– Haluaisin korvata alkoholin elämässäni uusilla asioilla
– Minusta olisi hyvä harrastaa enemmän liikuntaa

Uusi alku – Elämäntaparemontti senioreille on Stean rahoittama hanke, jossa kehitetään uutta mallia ikääntyvän väestön alkoholin käytön hallinnan ja elämänlaadun parantamiseksi. Hanke toimii Kalliolan setlementin päihdepalveluiden yhteydessä ja tarjoaa ammatillisen tuen alkoholin käytön vähentämiseksi tai lopettamiseksi.