Anna voimaa Suomen Mestareille

100-vuotias Suomi on kahtiajakautunut. Arvomme ovat koventuneet. Suomen Mestarit -kampanjassamme äänen saavat arjen selviytyjät, jotka eivät suostu asettumaan mihinkään lokeroon. Tutustu Mikkoon, Tiinaan ja seitsemään muuhun selviytyjään osoitteessa www.setlementti.fi/suomenmestarit.

Mukaan lähteneet henkilöt ovat kaikki saaneet setlementtityön kautta tukea johonkin elämänvaiheeseensa ja rohkeutta eteenpäin. Kalliolasta mukana ovat alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen saapunut Abbas, 18 v, joka on Salon tuetun asumisen piirissä sekä entinen rikostaustainen Kimmo, 42 v, joka on löytänyt uuden polun elämälleen muun muassa Vahvasti tukien -kuntoutuksen avulla.

Suomalainen setlementtitoiminta täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Suomen Mestarit on juhlakampanjamme. Se nostaa esille eri-ikäisiä ihmisiä, jotka ovat saaneet apua ja uuden käänteen elämäänsä työmme kautta. Heidän tarinansa ovat tärkeää vertaistukea muille samassa tilanteessa oleville.

Suomen Mestari viittaa urheiluun ja voittamiseen. Koska olemme setlementtejä, meidän kampanjassamme lopulta voittavat kaikki. Yhdeksän rohkeaa selviytymistarinansa kertojaa palkitaan 8. kesäkuuta Suomen setlementtityön 100-vuotisjuhlassa Helsingissä. 

 

Mikä setlementtityö?

Setlementtiliikkeestä on 100-vuotisen historiansa aikana kasvanut yksi maamme merkittävimmistä valtakunnallisista sivistys- ja sosiaalityön tekijöistä, jonka vaikutus tuntuu monella elämän alueella lapsuudesta vanhuuteen. 

Setlementtiliikkeen Suomessa muodostavat 45 paikallista, itsenäisesti toimivaa jäsenyhdistystä eri puolilla maata ja vuonna 1918 perustettu Suomen Setlementtiliitto. Kalliolan Setlementti täyttää sata vuotta ensi vuonna.

Setlementeissä on yhteensä noin 5000 työntekijää. Lisäksi mukana on erittäin suuri joukko eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia vapaaehtoisina.

Toimintamme kirjo on laaja: se yltää lapsi-, nuoriso- ja vanhustyöstä opinto-, kulttuuri-, monikulttuurisuus- ja päihdetyöhön sekä monipuolisiin asumisen palveluihin. Suomen Mestarit -kampanjassa kerromme yhdeksän tarinaa. Ne ovat pisara niistä tarinoista, joita 100-vuotisen historiamme aikana on kerrottu.

www.setlementti.fi/suomenmestarit

Asiatunnisteet:
#setlementti100
#sinussaonvoimaa