Svenska Finlands Folktingin ansiomitali Benny Uhleniukselle

benny

Kuva Hanna Tyrväinen

Svenska Finlands Folkting on myöntänyt Kalliolan setlementin palveluksessa pitkään työskennelleelle Benny Uhleniukselle mitalin ansiokkaasta työstä suomenruotsalaisuuden hyväksi erityisesti vankilaolosuhteissa. Mitalijuhlat vietettiin eilen ruotsalaisuuden päivänä 6.11.2014.

– Olen vuosien ajan vienyt kulttuuria vankilamaailmaan elävän musiikin muodossa ja samalla viestittänyt suomenruotsalaiselle medialle että olisi hienoa, jos suomenruotsalaisten problematiikkaa vankilaolosuhteissa huomioitaisiin median taholta, Benny Uhlenius kertoo

Problematiikalla Benny viittaa ruotsinkielisten hankalaan asemaan vankiloissa.

– Suomenruotsalaisten on voitava puhua äidinkieltään vankilaolosuhteissa. Tähän liittyen olen rakentanut laajan suomenruotsalaisen ammattilaisverkoston. Ruotsin puhuminen kovaan ääneen tietyillä areenoilla, kuten vankilassa, voi olla jopa terveydelle vaarallista, Benny jatkaa.

Benny Uhlenius on muun muassa aktiivinen osittain ruotsinkielisessä Etelä-Uusimaan ja Lounais-Suomen sovittelutoiminnassa ja toimii Yöjalan varapuheenjohtajana. Tämän kautta hän on niin ikään erityisasiantuntijana sovittelupilotissa, jossa sovitellaan vakavia rikoksissa. Kalliolassa Benny tunnetaan entisen Kiskon klinikan päihdeterapeuttina ja nykyisin Itäviitta-yhteisön yhteisövalmentajana.