Tekijäksi Kalliolaan? Etsimme ohjaajaa kuntouttavan työtoiminnan ryhmään Vantaalla

Kiinnostaisiko sinua kokeilla sosiaalialan päivätyötä kuntouttavassa työtoiminnassa? Haemme nyt Kalliolan kuntouttavan työtoiminnan ryhmiin Vantaan Myyrmäkeen määräaikaista sosiaaliohjaaja-ryhmänohjaajaa.

Kalliola tuottaa asiakaslähtöistä kuntouttavaa työtoimintaa Vantaalla. Toimintaa järjestetään Kalliolan Hyvän elämän opisto -konseptin mukaisesti. Ryhmät kokoontuvat kolmen kuukauden ajan kaksi kertaa viikossa neljän tunnin ajan ja asiakkaat saavat tarvittaessa uraohjausta ja sosiaaliohjausta.

Syksyllä 2020 ryhmiä alkaa yksi ja siinä keskitytään asiakkaan oman osaamisen kehittämiseen sekä kiinnostuksen kohteiden kartoittamiseen. Ryhmä toteutetaan samanaikaisesti etänä ja ryhmätilassa.

Työtehtävän ytimessä on huolehtia jämäkän positiivisella otteella kuntouttavan työtoiminnan ryhmistä ja yksilöohjauksesta. Sosiaaliohjauksen tavoitteena on asiakkaan hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen sekä keinojen löytäminen työllistymisen esteiden voittamiseksi. Näitä esteitä voivat olla esim. fyysiset rajoitteet, talous- ja velka-asiat, koulutuksen puuttuminen, päihteiden käyttö, asunnottomuus tai muu elämäntilanteeseen liittyvä asia. Uraohjauksessa päämääränä on eteenpäin meneminen.

Etsimmekin nyt yhtä henkilöä vastaamaan sosiaaliohjauksesta ja koko ryhmän ohjauksesta.

Roolin vaatimuksiin kuuluu systemaattinen ja organisoitu lähestymistapa sekä päämäärätietoinen ja asiakaslähtöinen asenne. Lisäksi tehtävässä pärjää oma-aloitteisella ja itsenäisellä työskentelytavalla.

Ryhmänohjaajalta vaaditaan myös kykyä ylläpitää syvää ja erinomaista yhteistyötä Vantaan kaupungin edustajien kanssa. Samalla ohjaaja vastaa siitä, että kurssitilat Vantaalla pysyvät asianmukaisessa kunnossa ja hän myös toimii esihenkilönä tuntityöntekijöille.

Edellytämme kokemusta sosiaaliohjauksesta, opetustehtävistä pienryhmissä ja asiakaslähtöisestä kehittämisestä. Eduksi katsomme kokemuksen ja koulutuksen mielenterveys- ja päihdekuntoutumisen alalta, maahanmuuttajien kanssa työskentelystä tai pitkäaikaistyöttömien kanssa toimimisesta.

Kelpoisuusvaatimus:

Tehtävään valittavalla tulee olla sosiaaliohjaajan pätevyys. Voit olla koulutukseltasi sosiaalityöntekijä, sosionomi (AMK), geronomi (AMK) tai kuntoutuksen ohjaaja (AMK). Lisäksi tehtävään valittavalla tulee olla kokemusta ohjaustyöstä.

Jos koet, että sinulta löytyy reipasta can do -asennetta, erinomaiset sosiaaliset taidot sekä aito halu auttaa ihmisiä takaisin työelämään, laita meille vapaamuotoinen hakemus pikana tulemaan, sillä täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä.

Työ on 50-70% työajalla osa-aikatyötä, sopimuksen mukaan. Työ alkaa jo syyskuussa ja jatkuu 31.12.2021 asti.

Hae tehtävää 14.9.2020 mennessä lähettämällä hakemus osoitteeseen: rekrytointi@kalliola.fi

Lisätietoja tehtävästä antavat:

Nykyinen ohjaava koordinaattori:
josefiina.viitamaki@kalliola.fi tai p. 050 5726 923

Koulutus- ja työllisyysjohtaja:
heikki.tulkki@kalliola.fi tai p. 050 477 7247

Kalliola-konserni on yhteiskunnallinen toimija, joka tekee työtään rakkaudesta hyvään elämään, hyvään arkeen. Kalliola on hyvän tekijä, joka rakentaa yhdenvertaista yhteiskuntaa. Tarjoamme toimintaa ja palveluita yksilön ja yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Yli sata vuotta toiminut Kalliola on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Konserni koostuu Kalliolan Setlementti ry:stä ja sen omistamasta Kalliola oy:stä. Kalliolassa työskentelee noin 200 vakituista työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 13 miljoonaa euroa.