Tiedote: Kalliolan Nuoret ry 1974-2014 – 40 VUOTTA TYTTÖJEN JA POIKIEN KASVUA TUKEMASSA

Helsingin Kalliossa erityisesti tyttö- ja poikatyötä tekevä Kalliolan Nuoret täyttää kuluvana vuonna 40 vuotta. Äitien ja isien tukena tehty työ tähtää nuorten kohtaamiseen ja heidän kasvunsa tukemiseen. Juhlavuoden ohjelmassa rokataan, mennään Lintsille ja syvennytään taustoihin seminaarissa.

Vuonna 1974 perustettu Kalliolan Nuoret ry on nuorten apuna eri elämäntilanteissa. 40 toimintavuoden aikana tukea on tarjottu tuhansille tytöille ja pojille. Lähtökohtana on aina ollut kohtaaminen, oli kyse sitten kalliolaisten työläisperheiden kesänvietosta, nuorten äitien toiminnasta, avusta seksuaalista väkivaltaa kohdanneille tai chattineuvonnasta. Ammatillinen tuki toimii aina matalankynnyksen periaatteella.

”Minulle on kunnia-asia olla mukana Kalliolan Nuorten toiminnassa. Järjestö tekee pääkaupunkiseudulla ainutlaatuista työtä tyttöjen ja poikien hyväksi, ja on vuosikymmenten saatossa jättänyt positiivisen jäljen paitsi tuhansien nuorten niin myös heidän perheidensä elämään”, Kalliolan Nuorten hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar kertoo.

Kalliolan Nuorten juhlavuonna Kalliolan setlementti viettää 95-vuotisjuhlaansa. Järjestössä on tehty nuorisotyötä alusta alkaen ja Kalliolan Nuoret on toiminut itsenäisenä yhdistyksenä 40 vuoden ajan.

Kalliolan kesäkodilla jatketaan nuorten toimintaa

Kalliolan setlementin jo vuosikymmeniä toiminut Kalliolan kesäkoti pääsee uudelleen tänä kesänä tyttöjen ja poikien käyttöön. Tämä onkin yksi 40-vuotisjuhlavuoden avauksista. Alunperin kesäkoti takasi varattomille työläisperheille kesänviettopaikan ja tulevana kesänä kesäkodilla Helsingin Laajasalossa aletaan järjestetään jälleen ohjelmaa tytöille ja pojille. Kesäkodin toiminnan rinnalla muun muassa Kalliolan Nuorten tuore E-talo auttaa kesällä esiin nousevissa kysymyksissä.

Muita juhlavuoden tempauksia ovat Kalliola Rock Alppipuistossa 28.6, nuorille ja heidän perheilleen järjestettävä tapahtuma Linnanmäellä 13.9. sekä 11.11 sosiaaliseen nuorisotyöhön pureutuva seminaari.

”Juhlavuoden merkkipaalut ovat toki tärkeitä mutta paras tapa juhlistaa toimintaamme on joka päivä tehtävä arkinen työ. Esimerkiksi iltapäiväkerhot mahdollistavat monen vanhemman työssäkäynnin ja sitä kautta perheiden tasaisemman elämän. Tai nuorten äitien toiminta auttaa sekä itse nuorta itseään että hänen pientä lastaan”, kertoo Kalliolan Nuorten johtaja Kirsi Mäntyniemi-Sipilä.

Kalliolan Nuorten toimintoja ovat iltapäiväkerhot, leirit, Kivikon kumppanuusnuorisotalo, nuorten tukiasumisyhteisö SaTu, Tyttöjen Talo, Poikien Talo, e-talo, nuorten työllistämistoiminta, Itä-Pasilan monikulttuurinen työ, Puistolassa tehtävä avoin toiminta nuorille sekä useat erilaiset kehittämishankkeet. Järjestö tarjoaa myös seksuaalineuvontaa, apua kunniakonflikteissa sekä tukea seksuaalista väkivaltaa kohdanneille. Vuosittain Kalliolan Nuorten piirissä on noin 2000 tyttöä ja poikaa.

Historia antaa voimaa

Tyttöjen ja poikien ongelmat ovat tänä päivänä hyvin erilaiset kuin vuonna 1974, saati vuonna 1019 jonne Kalliolan setlementin nuorisotyön juuret ulottuvat . Kalliolan Nuoret on kasvanut yhdessä nuorten kanssa, jatkuvasti ajassa pysyen. Rahoituspohjalta pitkälti avustuksiin tukeutuvan järjestön työ on paitsi antoisaa niin myös rankkaa.

”Kohtaamme mitä moninaisempia ongelmia päivittäin. Se on kuluttavaa mutta vastapainona ovat tietenkin onnistumisen kokemukset kun elämän kulku kääntyy parempaan suuntaan. Toivomme, että yhteiskunta ymmärtäisi julkisen sektorin säästöjen aiheuttavan entistä enemmän painetta kaltaisillemme toimijoille. Kun nuorilla on hätä, koitamme parhaamme mukaan hankkia rahoitusta heidän auttamisekseen. Rahoitusanomuksiin käytetty aika olisi hienoa käyttää konkreettiseen nuorten kanssa tehtävään työhön”, Mäntyniemi-Sipilä jatkaa.

Juhlavuoden kunniaksi myös uusi logo

Juhlavuoden kunniaksi Kalliolan Nuoret suunnitteli juhlavuoden logon. Uuden logon hahmoina ovat Kalliola Rockin ilmeestä tutut city-ketut. Logon on suunnitellut Kati Marika Vihermäki. Lataa logo tästä.

Lisätiedot
Kirsi Mäntyniemi-Sipilä
nuorisotyön johtaja, Kalliolan Nuoret ry
kirsi.mantyniemi-sipila@kalliola.fi, p. 040 500 7928

Nasima Razmyar
hallituksen puheenjohtaja, Kalliolan Nuoret ry
nasima.razmyar@gmail.com, p. 0440 738771

www.kalliola.fi – www.kalliolannuoret.fi