TIEDOTE: Livee&lovee Espoon keskuksessa (päivitetty 18.8.2015)

Livee&lovee Espoon keskuksessa

Hurmaannu Espoo-päivän häikäisevistä hetkistä Espoon keskuksessa lauantaina 29.8.  Espoon keskus tunnetaan paitsi keskiaikaisesta jokilaaksosta ja tuomiokirkosta sekä kesäisistä ympäristötaidetapahtumista, niin myös nyt jo kolmatta vuotta jatkuneista, suuren suosion saaneista kaupunkikonserteista.

Tänä vuonna Espoo-päivänä järjestetään kaksi konserttia, kun päivällä From Espoo with love -tapahtuma valtaa Espoon keskustan Entressen ja Espoontorin tuntumassa, iltapäivällä taas Kannusalin estradille nousevat nuoret tähdet ja tunnetut artistit, kun NUORI ESPOO LIVE! täyttää Espoon keskuksen Kannusalin ja lähiympäristön. Espoo-päivää vietetään lauantaina eri puolilla Espoosta elokuun viimeisenä lauantaina 29.8. klo 12 alkaen.

From Espoo with love

From Espoo with love -konsertissa Espoontorin viereinen pysäköintialue muuttuu estradiksi elävälle kaupunkitapahtumalle.

Tarjolla on iloista tekemistä koko perheelle: lavalla Pellekaija Pum, Sing&Shine Singers, Bogolo Street ja tapahtuman päätteeksi lavalle nousee Jesse Kaikuranta. Kadut täyttyvät monenmoisella puuhalla, on sirkustyöpajaa, lastenmusiikkia, pomppulinnaa, katukorista, hennausta, etnisiä makuja, mahdollisuus tutustua poliisi- ja paloautoon ja vaikka mitä muuta.

Budjetoipuisto-peli avataan!

Minkälaisia leikkitelineitä ja istutuksia sinä valitset? Asukkaat pääsevät 28.8. avattavan budjetointipelin avulla vaikuttamaan asukaspuistoon hankittaviin kalusteisiin ja materiaaleihin rajatulla budjetilla. Suvelan budjetointipeli on kaikkien käytössä avoinna 28.8.-13.9. osoitteessa espoo.fi/budjetoipuistosuunnitelma.

Osallistuva budjetointi on demokraattisen päätöksenteon ja osallistuvan demokratian prosessi, jossa kaupunkilaiset päättävät osasta kunnallisen tai muun julkisen budjetin käyttöä. Kokeilusta saatuja kokemuksia on tarkoitus soveltaa tämän jälkeen myös muualla Espoossa.  Asukaspuiston suunnitteluun osallistuvien kesken arvotaan elokuvalippuja Kannukinoon.

Peliä voi kokeilla myös ohjatusti Espoo-päivänä 29.8. klo 12-16 Kauppakeskus Entressen Asukastalo-näyttelyn yhteydessä, sekä 31.8. klo 10-12 Kirstin koululla, asukaspuiston kahvilassa.

Pakkaa siis aurinkolasit mukaan ja poimi päivän häikäisevästä tarjonnasta omasi! Tapahtuman päätteeksi tarjotaan maukasta Espoo-päivän kakkua, jonka ovat valmistaneet Omnian ravintola Henricuksen kondiittoriopiskelijat.

(From espoo with love -tapahtumaa ovat järjestämässä Askel/Kalliolan setlementti, Espoon kaupunki, Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry, Espoon mielenterveysyhdistys Emy ry, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, kauppakeskus Entresse, kauppakeskus Espoontori, Laurea AMK ja Raaseporin äänentoistoyhdistys ry. Omnia.)

Livee Espoon keskuksessa Iltapäivällä

Iltapäivällä Kannusalin estradille nousevat nuoret tähdet ja tunnetut artistit, kun NUORI ESPOO LIVE! täyttää Espoon keskuksen Kannusalin ja lähiympäristön lauantaina 29.8. klo 14-20. Tarjolla on kahden lavan täydeltä livemusiikkia ja torin täydeltä lajikokeiluja, kuten parkouria, seinäkiipeilyä  parkouria / streetgym, katusählyä, sähly-piñata, miekkailua, pingistä…

Päälavalla Espoo Rock Academyn bändit Edge of Haze, Valkeat ja Dawn ja Satin Circus, Sini Sabotage, Benjamin Peltonen sekä Mikael Gabriel.

Illalla voi rentoutua elokuvissa, kun Espoo Cinén näytöksiä järjestetään ensimmäistä kertaa myös Espoon keskuksessa, Kannusalissa. Espoo-päivän ilmaisnäytöksenä Kannusalissa esitetään Lupaus (The Word), joka on mukaansatempaava trilleri teini-ikäisen parin kohtalokkaista rakkaudentunnustuksista. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätiedot

Irene Ponkala-Karlsson, tapahtuman koordinaattori, Kalliolan setlementti
p. 040 700 6141
irene.ponkala@kalliola.fi
www.kalliola.fi
Lea Keskitalo, tapahtuman viestintä, Espoon kaupunki, kaupunkisuunnittelukeskus, p. 046 9877 2478
lea.keskitalo@espoo.fi

facebook.com/Espoonkeskus
facebook.com/espoolive
facebook.com/espoopaiva

espoo.fi/budjetoipuistosuunnitelma

Lisätiedot

Mikko Kivinen, Espoon kaupunki, p. 043 8249578
Tuija Norlamo, Espoon kaupunki,
p. 050 359 9504
Jani Päivänen, WSP, p. 0400 560 626
#fromEspoowithlove. #espoolive #espoopaivä