Tiedote pe 3.4. koronaviruksen vaikutuksista Kalliolan toimintaan

Koronaviruksen aiheuttama yhteiskunnallinen tilanne on vaikuttanut myös Kalliolan toimintaan merkittävästi. Olemme joutuneet sulkemaan useita toimipisteitämme ja toimintojamme erityisesti järjestötoiminnassamme. Toisaalta olemme kehittäneet fyysisten tapaamisten tilalle etäyhteyksin tapahtuvaa toimintaa. Lisäksi olemme tähän asti pystyneet turvaamaan niin hyvin kuin mahdollista osakeyhtiömme eri yksiköiden toiminnan – niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin osalta.  

Olemme koonneet tähän tiedotteeseen tietoa eri yksiköidemme toiminnasta tällä hetkellä (03.04.2020):

🔸 Kalliolan setlementtitalo on suljettu 13.5. asti asiakastoiminnan osalta.

🔸 Kalliolan kansalaisopiston kurssitoiminta on ohjattu pääsääntöisesti etäyhteyksin toteutettavaksi. Vain muutamien kurssien osalta tilanne on sellainen, ettei opetusta ole voitu järjestää etänä. Eli opiston kurssit pyörivät ja suunnittelemme myös tulevia kursseja jo. 

Opiston asiakaspalveluasioissa pyydämme olemaan yhteydessä asiakasneuvontaamme ensisijaisesti sähköpostitse, opisto@kalliola.fi tai puhelimitse 010 279 5080.
 

🔸 Pasilan Asukastalon   sekä Asukastalo Kylämajan toiminta niiden toimitiloissa on keskeytetty 13.5. asti.  Sama koskee matalan kynnyksen kohtaamispaikka Askelta Espoossa. Asukastaloissa tehdään kuitenkin puhelinneuvontaa ja lisäksi olemme ottaneet käyttöön Kalliolan kohtaamischatin, jossa voi käydä myös kahdenkeskisiä videokeskusteluita tutun asukastalon tai kohtaamispaikan työntekijän kanssa. Lisätietoa kohtaamischatista löydät täältä. 

🔸 Hankkeidemme osalta voidaan todeta, että mm. Naapurituottajien livevalmennukset sekä Vahvasti tukien -liveryhmät ovat nyt myös tauolla. Näihinkin olemme kuitenkin löytäneet tapoja toteuttaa valmennuksia etänä ja verkossa.

🔸 Kalliolan sovittelutoiminta Länsi-Uudenmaan sovittelutoimistossa on toistaiseksi tauolla jo THL:ltä tulleen ohjeistuksen mukaisesti. Teemme kuitenkin valmistelevaa työtä toimistossa.

🔸 Myös Kalliolan kuntouttavan työtoiminnan palvelut Espoossa ja Salossa on keskeytetty hallituksen 16.3.2020 linjauksen mukaisesti. 

🔸 Kalliolan klinikka sekä muut yksiköt kuten nuorisokotimme sekä asumisyhteisömme toimivat normaalisti, mutta ne ovat joutuneet rajaamaan ulkopuolisten henkilöiden vierailuita, jotta asukkaiden ja työntekijöiden riski sairastua pienenisi mahdollisimman paljon. Tällä hetkellä ulkopuolisia vierailijoita ei voida ottaa vastaan. Klinikan osalta tämä tarkoittaa myös sitä, että Nukarin NA- ja AA-ryhmiin ei voi osallistua klinikan ulkopuolelta tulevat henkilöt. Lisätietoja löydät klinikan omalta sivulta.

Päivitämme tilannetta säännöllisesti sekä Facebookin puolella että nettisivuillamme. 

Kiitämme jo etukäteen yhteistyöstä ja ymmärryksestä.  Pohdimme aktiivisesti keinoja korvata toistaiseksi suljettuja toimintojamme esim. netissä tai puhelimitse.