kalliola-konserni

Seuraavat 100 -juhlavuosi

Vietämme vuonna 2019 juhlavuotta, sillä Kalliolan Setlementti täyttää kunnioitettavat 100 vuotta. Juhlavuoden teemana ei kuitenkaan ole katsoa taakse, vaan eteenpäin ja siksi teemavuosi kantaa nimeä: Seuraavat 100!

Juhlavuoden tulevia tapahtumia:

Kallioland 15.11.2019 klo 17-01 – juhlavuoden yleisölle avoin tapahtuma

Miltä sinusta tuntuu elää juuri nyt? Kuinka voit tänään? Entä huomenna? Millaiset odotukset sinulla on tulevasta?
Miltä tuntuisi osallistua punk-biisin tekemiseen, olla voimauttavan valokuvauksen kohteena, maalata akryylimaaleilla omia unelmia, avautua omista kokemuksista Avautumisklubilla tai pelata voimavarabingoa?

Tämä kaikki on mahdollista Kalliolandissa – tilassa, joka on täynnä merkityksellistä elämää, positiivista asennetta, omiin voimavaroihin luottamista ja itselle armollista tulevaisuudenuskoa. Kalliolan setlementtitalon tiloissa nähdään ja kuullaan marraskuussa erilaisten työpajojen ja puheohjelman lisäksi myös musiikkia, sillä tapahtumassa esiintyvät SOFA, Stepa, Asa & Band sekä Tapani Rinne & Teho Majamäki.

Kallioland on auki perjantaina 15.11.2019 klo 17-01, ja se on kaikille kävijöille maksuton. Kalliolan 100-vuotisen taipaleen ohella se juhlistaa kymmenpäiväisen Kallio kipinöi -festivaalin avajaisia. Tapahtumaa ovat tukeneet Helsingin kaupunki, Kallion seurakunta ja Myllyhoitoyhdistys. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Kallioland on päihteistä vapaata turvallista tilaa – tulethan paikalle selvin päin. Toivomme, että jätät pois myös toisia arvostelevat asenteet, epäkunnioittavan käytöksen sekä arjen huolet ja turhaumat. Illan aikana löydät virvokkeita setlementtitalon Café Damascuksesta sekä Alakulttuurikeskus Loukon alkoholittomasta pop up -baarista.

Ohjelma: 

Naapuruustilat:

Klo 17-18.30 ja 19-20.30 Pehmee: Voimauttavan valokuvauksen työpajat (Takkahuone)
Kehopositiivisista viboista tehty Pehmee-kollektiivi tuo Kalliolandiin voimauttavan valokuvauksen, jossa kuvattava saa pohtia omaa kehonkuvaansa ja päättää, millainen katse häneen kuvatessa kohdistuu. Ryhmiä on kaksi, ja kummassakin ryhmässä on kahdeksan paikkaa. Työpajoihin ilmoittaudutaan ennakkoon täällä: https://forms.gle/cpLoVsQnnyJfToVm8.

Klo 17-20 Unelmapaja (Naapuruustila 1)
Kuvataiteilija Maaria Märkälän unelmapajassa tartutaan akryyliväreihin ja siveltimiin ja työstetään sekä omia unelmia että niiden tulppana olevia asioita. Työpajaan voi hypätä mukaan milloin tahansa kolmen tunnin aikana itselleen sopivan pituiseksi ajaksi, ja siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Klo 18 Avautumisklubi: Uudestaan feat. Jenni Janakka (Naapuruustilojen olohuone)
Avautumisklubi antaa äänen ihmisille, jotka haluavat tuoda kokemuksensa näkyväksi, ja yksilöllisen kokemuksen kautta tavoittaa jotakin, mihin moni muukin voi samaistua. Aiheesta alustavat klubi-isäntä, pastori Visa Viljamaa ja Röyhkeyskoulusta tuttu asennemuija Jenni Janakka. Sen jälkeen lava on vapaa omille kertomuksille, kokemuksille ja näkökulmille.

Setlementtitalon aula:
Klo 19 Voimavarabingo
Miten pienilläkin teoilla saa päivään iloa ja keveyttä? Voimavarabingossa jaetaan vinkkejä hyvinvoinnin vahvistamiseen ja arjen ilahduttamiseen. Tule mukaan pelaamaan, oppimaan ja voittamaan huikeita palkintoja. Bingoemäntänä toimii rap-artisti Mercedes Bentso. Yhteistyössä Myllyhoitoyhdistys.

Setlementtitalon autotalli:
Klo 17-19 Impulssi: Punk-työpaja
Klo 19 Impulssi
Onko aivoissasi solmuja tai elämässä kuoppia, jotka haluaisit huutaa ulos? Punk-työpajassa kirjoitetaan Impulssin johdolla biisiaihioita, joissa ei välitetä säännöistä tai yhteiskunnan odotuksista. Aktiivisesti musiikkia julkaiseva ja keikkaileva yhtye tituleeraa itseään ammattilaistason punkbändiksi, mutta ei silti ota biisintekoa liian vakavasti. Impulssi käyttää työpajan tuotoksia tulevan albuminsa työstämisessä. Lopuksi kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita purkamaan sisäiset antipatiansa ulos Impulssin keikalle!
Työpajaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Voit ilmoittautua mukaan tästä linkistä: https://forms.gle/9oRmZDrozzHzcQR57.

Sirenius-sali:
20.15 Tervetuloa Kalliolandiin! -avaussanat
20.30 SOFA
21.30 Stepa
22.45 Asa & Band

Naapuruustilojen olohuone:
00 Tapani Rinne & Teho Majamäki

Tapahtuman takana ovat naapurituottajat. Kalliolan koordinoima Naapurituottajat-toiminta valmentaa päihdetaustaisista ihmisistä tapahtumatuotannon moniosaajia ja tuottaa tapahtumia Kallion alueella yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Löydät Naapurituottajista lisätietoa täältä. 

Juhlavuoden menneitä tapahtumia:

Naapuruusviikko, 19.5.-26.5. Katso lisätietoa Naapuruusviikon sivuilta.

Suomi Areena: Vapaaehtoistyön tulevaisuus