Tyttöjen Talo juhlii uusia tilojaan avajaisilla 13.9.

Helsingin Tyttöjen Talo on saanut uudet tilat osoitteesta Hämeentie 13. Muutto on saatu päätökseen, ja toiminta nuorille alkaa jälleen avajaisviikolla 13.9. alkaen.

 

– Yli 700 neliömetrin muuttaminen oli suuri voimanponnistus, ja henkisesti se on ollut iso asia myös monelle nuorelle, joille Tyttöjen Talon lämmin ja turvallinen tila on tärkeä paikka elämässä. Sekä nuoret että henkilökunta ovat huojentuneita siitä että toimivat uudet tilat löytyivät keskeiseltä paikalta ja läheltä entisiä tiloja, kertoo Tyttöjen Talon johtaja Mari Uusitalo-Herttua.

 

Avajaisviikolla ovet ovat avoinna vanhoille ja uusille tytöille tiistaina 13.9. klo 15–19. Avajaisissa on mahdollisuus tutustua tiloihin ja ohjaajiin sekä syksyllä alkaviin ryhmiin ja yhdessä toteutettaviin sisustustyöpajoihin. Tilaa laitetaan syksyllä yhdessä myös nuorten kanssa. Avajaisviikon jälkeen Talolla alkavat harrasteryhmät, avoin kahvila ja vuorovaikutukselliset suljetut tyttöryhmät. Uusia tyttöryhmiä perustetaan tarvittaessa tyttöjen toiveiden ja tarpeiden mukaan. Lähialueen koulujen ryhmät voivat varata vierailuajan uusiin tiloihin avajaisviikolle. Tutustumisajat ovat 5–6 luokkalaisille 13.9. klo 12–15 ja 7–9 luokkalaisille 14.9. klo 9–11.

 

Tyttöjen Talon toiminnasta vastaa Kalliolan Nuoret ry yhteistyössä Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen ja sosiaali- ja terveysviraston kanssa. Toimintaa rahoittaa lisäksi RAY ja OKM. Hämeentien uusiin tiloihin muuttavat Tyttöjen Talon kanssa myös Kalliolan Nuorten keskustoimisto sekä nuorten verkkoneuvontahanke e-Talo.

 

Tyttöjen Talon toiminta on matalan kynnyksen tukea pääkaupunkiseudun 10–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille. Sen perustehtävänä on tukea tyttöjen ja nuorten naisten kasvua kohti oman itsensä näköistä naiseutta yhteisöllisessä ilmapiirissä sukupuolen moninaisuus huomioiden. Tyttöjen Talon toimintamuotoja ovat avoin ja ryhmätoiminta, monikulttuurinen tyttötyö, seksuaalineuvonta, nuoret äidit -toiminta ja seksuaalinen väkivaltatyö.

 

– Alkavan kauden haasteena on saada seksuaalisen väkivaltatyön resurssit vastaamaan tarvetta. Seksuaalista väkivaltaa kokeneita nuoria naisia hakeutuu Tyttöjen Talolle yhä enemmän ja haluamme vastata tähän tarpeeseen matalalla kynnyksellä myös jatkossa, toteaa Uusitalo-Herttua.