Maksuttomia yleisöluentoja Kalliolan setlementtitalossa

Vanhene viisaasti -yleisöluento

17.5. klo 12-13, Auditorio

Ikääntymisestä, päihteistä ja mielen hyvinvoinnista kertoo TtM, kehittämiskoordinaattori Sisko Salo-Chydenius. Lopuksi mahdollisuus keskusteluun. Luento avaa #vanheneviisaasti -kampanjan. Järjestäjinä Helsingin kaupungin Ehkäisevä päihdetyö, Suomen Mielenterveysseura, A-klinikkasäätiö ja Kalliolan setlementin Uusi alku -projekti.

 

Palveluohjaus ja SOTE

17.5. klo 17-19

Miten sote-uudistus vaikuttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevan asiakkaan mahdollisuuteen tulla kohdatuksi kokonaisvaltaisesti ja saada yksilöllisiin tarpeisiin vastaavaa tukea?

Tämä asiakasryhmä edustaa vain 10 % sosiaali- ja terveystoimen asiakkaista, mutta kerryttää 80 % kustannuksista. Palveluohjauksella voidaan varmistaa, että tarjotut palvelut vastaavat asiakkaiden tarpeita ja tutkija Ingvar Nilssonin mukaan palveluohjauksessa yhdistyvät yhteiskuntatalouden ja asiakkaan etu.

OHJELMA

17.00 Palveluohjaus vaikeassa elämäntilanteessa olevan asiakkaan tukena, VTL Sauli Suominen, SPO ry:n pj.

17.15 Sote-uudistus – mistä tullaan ja mitä tällä hetkellä tapahtuu? Tutkijatohtori Liina-Kaisa Tynkkynen, Tampereen yliopisto

17.45 Keskustelua, vetäjänä Sauli Suominen

18.00 Miten palveluohjaus tulisi järjestää? Sosionomi Roni Nukarinen

18.15–18.55 Paneelikeskustelu. Keskustelemassa Juhani Haapamäki, Vailla Vakinaista Asuntoa ry, Heikki Laukkanen, Arjessa Oy, Benny Uhlenius, Kalliolan setlementti, Juha Kahila, NAL-palvelut, Päivi Tiittula, Käpyrinne ry ja Anna-Elina Rahikainen, Sylva ry

18.55–19.00 Mitä olemme tänään oppineet? Sauli Suominen ja yleisö

 

Luennot järjestetään Kalliolan setlementtitalon auditoriossa, Sturenkatu 11. Luentoihin on vapaa pääsy. Tilat ovat esteettömät, tervetuloa!