kalliola-konserni

Vapaaehtoistoiminta

Tule Kalliolan Setlementin vapaaehtoiseksi!

Kalliolan Setlementin vapaaehtoisena lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä mutta et ole varma mikä tehtävä sopisi sinulle, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä eri vaihtoehtoja. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja koulutuksia. Saat tehtäviisi perehdytyksen ja tukea vapaaehtoistoiminnan työntekijöiltämme. Tule mukaan lämminhenkiseen porukkaamme edistämään yhdessä hyvää naapuruutta ja yhdenvertaisuutta!

 

Avoimet vapaaehtoistehtävät

Alla on listattuna tehtäviä joihin etsimme tällä hetkellä vapaaehtoisia. Kaikki tehtävät ovat Espoon ja Helsingin alueella. Jos avoimista tehtävistä ei löydy juuri sinulle sopivaa tehtävää, voit silti olla meihin yhteydessä ja voimme miettiä yhdessä sinulle sopivaa toimintaa tai ideoida uutta. Meiltä löytyy myös ilmaisia tiloja toimintasi toteuttamiseen!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja sovimme kanssasi tapaamisen.

 

Kielikaveri | Language friends
Kielikaverina tapaat noin kerran viikossa Suomeen muualta muuttanutta aikuista, jonka kanssa puhut suomea. Esittelemme kielikaverin ja kieltä opiskelevan henkilön toisilleen, minkä jälkeen pari jatkaa tapaamisia oman aikataulunsa mukaan. Kielikaverina toimitaan tavallisen ihmisen taidoin – aiempaa kokemusta ei edellytetä. Kieltä voi oppia ja opettaa monella tavalla: esimerkiksi yhdessä harrastaen, kahvikupin ääressä jutellen, kaupungilla liikkuen tai sanomalehtiä lukien. Tällä hetkellä suomenkieliselle vapaaehtoisille on suuri tarve Helsingissä ja Espoossa.
Learn Finnish language and culture together. Ask for a Finnish speaking language friend! Language friends are two adults who meet about once a week to talk and learn Finnish together. It is preferred that you can speak a little bit of Finnish already. You will learn for example in your different hobbies, by going for a coffee, moving around in the city or reading magazines. Sign Up!

Lisätietoa tehtävästä: Eppu Saarela | 04577311368 | eppu.saarela@kalliola.fi

 

Läksypajan apuopettaja 

Tule apuopettajaksi auttamaan läksyjen teossa aikuisia maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita. Opinnot vastaavat arviolta peruskoulun 5. luokan tasoa. Läksyhelppi kokoontuu tiistaisin klo. 14.30-16 Kalliolan Setlementtitalon Naapuruustiloissa, osoitteessa Sturenkatu 11, 00510 Helsinki.

Lisätietoa tehtävästä: Eppu Saarela | 04577311368 | eppu.saarela@kalliola.fi

 

Kielikahvilavapaaehtoinen 

Kielikahvilan vapaaehtoiset osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen, sekä huolehtivat kahvin keitosta ja tilan siisteydestä. Kielikahvilassa jutellaan vapaamuotoisesti monilla kielillä, tutustutaan kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Suomeen muualta muuttaneet ovat toivoneet paikalle enemmän suomen kielen taitoisia osallistujia, joiden kanssa harjoitella suomea. Etsimme mukaan vapaaehtoisia jotka voivat ottaa vastuuvuoroja, joko yksin tai yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa. Vastuuvuorossa olevat vapaaehtoiset keittävät kahvin ja teen, sekä suunnittelevat iltaa hieman valmiiksi. Tämän ei tarvitse olla muodollista, mutta on hyvä jos illalle on esimerkiksi valmiiksi mietitty teema, josta kävijät voivat halutessaan keskustella. Käytettävissä on myös keittiö, pelejä, kirjoja, sekä jonkin verran taidetarvikkeita. Jos et halua heti sitoutua vapaaehtoistyöhön, voit silti tulla tutustumaan kielikahvilaan koska vain. Kielikahvila on kaikille avoin ja maksuton. Kielikahvila kokoontuu Kalliolan setlementtitalon P-kerroksen Naapuruustilassa joka torstai klo 17.30-19.

Lisätietoa tehtävästä: Maija Pulkkinen | 046 8500 876 | maija.pulkkinen@kalliola.fi

 

Tapahtumavapaaehtoinen

Kalliolan Setlementti järjestää monenlaisia tapahtumia, joissa tarvitaan vapaaehtoisten apua. Tapahtumia on pääasiassa Kalliolan Setlementtitalolla, Pasilan Asukastalolla, sekä Espoon Kylämajan asukastalossaTehtävät vaihtelevat tapahtuman mukaan, mutta tavallisia vapaaehtoistehtäviä ovat esimerkiksi ruoan laitto, tilojen koristelu ja järjestely, kävijöiden opastaminen, sekä siivous – myös esiintyminen tapahtumissamme on mahdollista. 

Lisätietoa tehtävästä: Maija Pulkkinen | 046 8500 876 | maija.pulkkinen@kalliola.fi

 

Järjestä oma tapahtumasi

Kalliolan Setlementtitalosta löytyy maksuttomia sekä vuokrattavia tiloja, joissa voit järjestää monenlaista toimintaa. Pidä vaikka kirppis, taidenäyttely, luento, kokous, runoilta tai musiikkitapahtuma, mitä vain keksitkään! Maskuttomat tilat ovat tarkoitettu kaupunkilaisten, yhteisöjen ja yhdistysten yhteisölliseen toimintaan, jolla ei tavoitella voittoa. Vapaaehtoisemme voivat auttaa tarvittaessa käytännön järjestelyissä. Lue lisää tiloistamme: https://www.setlementtitalo.fi/tilat/ Jos sinulla on tapahtuma tai tempaus jonka haluaisit pitää, tai haluat keskustella ideastasi, ota yhteyttä: pihla.ruuskanen@kalliola.fi 


Jos et löytänyt kiinnostavaa tehtävää tältä sivulta, ota rohkeasti yhteyttä ja pohdimme yhdessä juuri sinulle sopivaa tekemistä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi