kalliola-konserni

Vapaaehtoistoiminta

Tule Kalliolan Setlementin vapaaehtoiseksi!

Kalliolan vapaaehtoisena lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja koulutuksia. Saat tehtäviisi perehdytyksen ja tukea työntekijöiltämme. Vapaaehtoisena et tee asioita toisen puolesta, vaan tuet, rohkaiset, ja luotat toiseen, jotta hänen omat vahvuutensa ja voimavaransa pääsevät esiin, kasvavat ja kehittyvät. Kalliola on yhteisöllinen ja reilu, tule mukaan! 

Kysy vapaaehtoistehtävistä osoitteesta vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreihin:

Heidi Jokinen | 050 442 0556 | heidi.jokinen@kalliola.fi

Eppu Saarela | 045 7731 1368 | eppu.saarela@kalliola.fi (21.9.2020 saakka)

 

Kevään 2020 menneet vapaaehtoistehtävät

Etäkielikahvilan vapaaehtoinen

Etäläksykerhon vapaaehtoinen

Millaisia vapaaehtoistehtäviä Kalliolan vapaaehtoiset ovat tehneet:

HELSINKI

Läksypajan vapaaehtoinen
Läksypaja kokoontuu tiistaisin klo. 14.30-16.30 Kalliolan Setlementtitalon Naapuruustiloissa. Kävijöinä on Suomen Diakoniaopistossa opiskelevia aikuisia maahanmuuttajia, jotka opiskelevat peruskouluopintoja ja tarvitsevat apua läksyissä. Erityistä osaamista oppiaineista ei tarvita, opiskelijoilla on omat kirjat ja materiaalit mukana. Auttaminen on usein vierellä olemista, tiedonhakua materiaaleista ja kielen kanssa opastamista.

Tulkki Hima & Stradan kävelykierroksille
Haluatko vaikuttaa tulkkaamalla? Kalliolan Setlementin Hima & Strada järjestää vaihtoehtoisia kävelykierroksia, joissa tutustutaan Helsinkiin asunnottomuutta kokeneiden tarinankertojien johdolla. Jotta kierroksilla tavoitettaisiin entistä enemmän ihmisiä, tarvitsemme vapaaehtoisia tulkkaamaan oppaiden puhetta suomesta englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi, sekä viittomakielelle. Sinulla tulisi olla jonkin verran kokemusta puheen tulkkaamisesta, ja sujuvan suomen lisäksi sinulla on vahva osaaminen kielestä jolle tulkkaat. Kierrokset kestävät noin kaksi tuntia, vuoroista sovitaan hyvissä ajoin etukäteen. Ennen aloittamista pääset tutustumaan toimintaan, ja saat vapaaehtoistyöhösi tukea työntekijöiltä ja vapaaehtoisten yhteisöltä. Tutustu Hima&Stradaan täällä: https://www.himastrada.fi/info/

UMAKO-auttaja
Kalliolan Kansalaisopisto järjestää UMAKO, eli uusi maahanmuuttaja koulutusta, jossa opiskellaan erityisesti luku- ja kirjoitustaitoa, sekä suomen kieltä. Opettaja vastaa koulutuksen sisällöistä, mutta tunneille tarvitaan vapaaehtoisia auttamaan käytännön tehtävissä ja oppilaiden ohjaamisessa. UMAKO-ryhmä kokoontuu ma-ke ja pe klo 9.30-12.30 Pasilan asukastalossa.

Ohjaaja suomen kielen keskustelukerhoon
Suomen kielen keskustelukerho kokoontuu Pasilan asukastalolla torstaisin klo 13-14. Kerhossa harjoitellaan suomen puhumista keskustelemalla arkipäiväisistä ja ajankohtaisista aiheista. Vapaaehtoisen tulee osata suomea, muuta erityisosaamista ei tarvita, tärkeintä on reipas asenne. Keskustelukerhoa on ohjaamassa myös opiskelija, joten yksin ei tarvitse olla.

Retki- ja tapahtumavapaaehtoinen
Kalliolan Setlementti järjestää monenlaisia tapahtumia, joissa tarvitaan vapaaehtoisten apua. Tapahtumia on pääasiassa Kalliolan Setlementtitalolla, Pasilan Asukastalolla, sekä Espoon Kylämajan asukastalossaTehtävät vaihtelevat tapahtuman mukaan, mutta tavallisia vapaaehtoistehtäviä ovat esimerkiksi ruoan laitto, tilojen koristelu ja järjestely, kävijöiden opastaminen, sekä siivous – myös esiintyminen tapahtumissamme on mahdollista.  Retkillä vapaaehtoisten apua tarvitaan muun muassa saattamaan ja auttamaan osallistujia, joiden on vaikeaa liikkua.

Järjestä oma tapahtumasi
Kalliolan setlementtitalolta löytyy maksuttomia sekä vuokrattavia tiloja, joissa voit järjestää monenlaista toimintaa. Pidä vaikka kirppis, taidenäyttely, luento, kokous, runoilta tai musiikkitapahtuma, mitä vain keksitkään! Maskuttomat tilat ovat tarkoitettu kaupunkilaisten, yhteisöjen ja yhdistysten yhteisölliseen toimintaan, jolla ei tavoitella voittoa. Vapaaehtoisemme voivat auttaa tarvittaessa käytännön järjestelyissä. Lue lisää tiloistamme: https://www.setlementtitalo.fi/tilat/ Jos sinulla on tapahtuma tai tempaus jonka haluaisit pitää, tai haluat keskustella ideastasi, ota yhteyttä: pihla.ruuskanen@kalliola.fi 

 

ESPOO

Suomen kielen alkeiden opettaja
Kylämajan asukastaloon etsitään vapaaehtoista suomen kielen alkeiden opettajaa. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 10-11.30 alkaen 2.9.2019. Opetuskokemusta ei edellytetä. Kieltä opetetaan rennossa ilmapiirissä yhdessä Kylämajan opiskelijoiden ja muiden vapaaehtoisten kanssa.

Muusikko Ratoil -bändiin
Askel on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Askeleessa harjoittelee rockbändi Ratoil, joka etsii nyt uusia jäseniä. Askeleesta löytyy basso, kosketinsoittimet ja kitaroita, myös laulajaa etsitään. Bänditreenejä pidetään pääsääntöisesti perjantaisin klo 15.30-21.00, Ratoil myös keikkailee tapahtumissa, kuten Asunnottomien yössä ja Kalliolan Setlementin tapahtumissa.

Varamummo- tai vaari nuorisokotiin
Etsimme vapaaehtoiseksi turvallisia aikuisia Kalliolan nuorisokoteihin Espoossa. Vapaaehtoisen tehtävänä on viettää aikaa nuorten kanssa noin kaksi kertaa kuussa, muutama tunti kerrallaan. Tarkempi ajankohta on sovittavissa. Omista kiinnostuksista riippuen aikaa voisi viettää vaikka leipoen, iltapalaa tehden, televisiota katsoen, palapeliä kooten tai kävelyllä käyden. Toivomme vapaaehtoiselta omatoimisuutta ja reippautta, tärkeintä on olla turvallinen aikuinen nuorille. Mahdollista on myös tulla vapaaehtoiseksi kahdestaan, esimerkiksi ystävän kanssa yhdessä. Jos sinulla on koira, se on enemmän kuin tervetullut nuorisokotiin.

 

Tietosuoja