kalliola-konserni

Vapaaehtoistoiminta

Tule Kalliolan Setlementin vapaaehtoiseksi!

 

Kalliolan Setlementin vapaaehtoisena lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja koulutuksia. Saat tehtäviisi perehdytyksen ja tukea työntekijöiltämme. Vapaaehtoisena et tee asioita toisen puolesta, vaan tuet, rohkaiset, ja luotat toiseen, jotta hänen omat vahvuutensa ja voimavaransa pääsevät esiin, kasvavat ja kehittyvät. Kalliola on yhteisöllinen ja reilu, tule mukaan! 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja sovimme kanssasi tapaamisen.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreihin:

Maija Pulkkinen | 046 8500 876 | maija.pulkkinen@kalliola.fi

Eppu Saarela | 04577311368 | eppu.saarela@kalliola.fi

 

Syksyn 2019 avoimet vapaaehtoistehtävät

Alla on listattuna tehtäviä joihin etsimme tällä hetkellä vapaaehtoisia. Kaikki tehtävät ovat Espoon ja Helsingin alueella. Meiltä löytyy myös ilmaisia tiloja toimintasi toteuttamiseen!

 

HELSINKI

Läksypajan vapaaehtoinen
Läksypaja kokoontuu tiistaisin klo. 14.30-16.30 Kalliolan Setlementtitalon Naapuruustiloissa. Kävijöinä on Suomen Diakoniaopistossa opiskelevia aikuisia maahanmuuttajia, jotka opiskelevat peruskouluopintoja ja tarvitsevat apua läksyissä. Erityistä osaamista oppiaineista ei tarvita, opiskelijoilla on omat kirjat ja materiaalit mukana. Auttaminen on usein vierellä olemista, tiedonhakua materiaaleista ja kielen kanssa opastamista.

UMAKO-auttaja
Kalliolan Kansalaisopisto järjestää UMAKO, eli uusi maahanmuuttaja koulutusta, jossa opiskellaan erityisesti luku- ja kirjoitustaitoa, sekä suomen kieltä. Opettaja vastaa koulutuksen sisällöistä, mutta tunneille tarvitaan vapaaehtoisia auttamaan käytännön tehtävissä ja oppilaiden ohjaamisessa. UMAKO tunnit ovat arkipäivinä klo 12-16, vapaaehtoisvuorot ovat 2-4h kerrallaan.

Ohjaaja suomen kielen keskustelukerhoon
Suomen kielen keskustelukerho kokoontuu Pasilan asukastalolla torstaisin klo 13-14. Kerhossa harjoitellaan suomen puhumista keskustelemalla arkipäiväisistä ja ajankohtaisista aiheista. Vapaaehtoisen tulee osata suomea, muuta erityisosaamista ei tarvita, tärkeintä on reipas asenne. Keskustelukerhoa on ohjaamassa myös opiskelija, joten yksin ei tarvitse olla.

Retki- ja tapahtumavapaaehtoinen
Kalliolan Setlementti järjestää monenlaisia tapahtumia, joissa tarvitaan vapaaehtoisten apua. Tapahtumia on pääasiassa Kalliolan Setlementtitalolla, Pasilan Asukastalolla, sekä Espoon Kylämajan asukastalossaTehtävät vaihtelevat tapahtuman mukaan, mutta tavallisia vapaaehtoistehtäviä ovat esimerkiksi ruoan laitto, tilojen koristelu ja järjestely, kävijöiden opastaminen, sekä siivous – myös esiintyminen tapahtumissamme on mahdollista.  Retkillä vapaaehtoisten apua tarvitaan muun muassa saattamaan ja auttamaan osallistujia, joiden on vaikeaa liikkua.

Terveysnurkan vetäjä
Pasilan asukastalolle etsitään yhtä tai kahta vapaaehtoista järjestämään ikäihmisille suunnattua terveysnurkkaa kerran kuukaudessa. Tarkempi aikataulu on sovittavissa, mutta paras ajankohta on arkipäivänä klo 13-16 välillä. Tietoa on toivottu muun muassa ruokavaliosta, liikunnasta ja tavallisten sairauksien hoidosta, vapaaehtoinen voi suunnitella kokonaisuuden yhdessä asukastalon kävijöiden kanssa. Vapaaehtoisella tulee olla osaamista terveydenhuollosta.

Liikuntaohjaaja
Pasilan asukastalon kävijät ovat toivoneet ikäihmisille suunnattua liikuntaryhmää. Sisältö voisi olla esimerkiksi tanssia, toiminnallista liikuntaa tai venyttelyä. Ryhmän ajankohta on sovittavissa joustavasti arkipäivälle klo 9-16 välille. Vapaaehtoiselta toivotaan sitoutumista, ryhmä pidettäisiin mielellään joka viikko tai joka toinen viikko. Käytettävissä on jumppasali, äänentoistolaitteet ja jonkin verran jumppavälineitä. 

Järjestä oma tapahtumasi
Kalliolan setlementtitalolta löytyy maksuttomia sekä vuokrattavia tiloja, joissa voit järjestää monenlaista toimintaa. Pidä vaikka kirppis, taidenäyttely, luento, kokous, runoilta tai musiikkitapahtuma, mitä vain keksitkään! Maskuttomat tilat ovat tarkoitettu kaupunkilaisten, yhteisöjen ja yhdistysten yhteisölliseen toimintaan, jolla ei tavoitella voittoa. Vapaaehtoisemme voivat auttaa tarvittaessa käytännön järjestelyissä. Lue lisää tiloistamme: https://www.setlementtitalo.fi/tilat/ Jos sinulla on tapahtuma tai tempaus jonka haluaisit pitää, tai haluat keskustella ideastasi, ota yhteyttä: pihla.ruuskanen@kalliola.fi 

 

ESPOO

Varamummo- tai vaari nuorisokotiin
Etsimme vapaaehtoiseksi yhtä tai kahta varamummoa tai -vaaria Espoon Laajasalossa sijaitsevaan nuorisokotiin. Vapaaehtoisen tehtävänä on viettää aikaa nuorten kanssa noin kaksi kertaa kuussa, muutama tunti kerrallaan. Omista kiinnostuksista riippuen aikaa voisi viettää vaikka leipoen, iltapalaa tehden, televisiota katsoen, palapeliä kooten tai kävelyllä käyden. Ajankohta on sovittavissa, mutta parhaita aikoja olisivat tiistai ja torstai. Toivomme vapaaehtoiselta omatoimisuutta ja reippautta, tärkeintä on olla turvallinen aikuinen nuorille. Mahdollista on myös tulla vapaaehtoiseksi kahdestaan, esimerkiksi ystävän kanssa yhdessä. Jos sinulla on koira, se on enemmän kuin tervetullut nuorisokotiin.

Muusikko Ratoil -bändiin
Askel on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Askeleessa harjoittelee rockbändi Ratoil, joka etsii nyt uusia jäseniä. Askeleesta löytyy basso, kosketinsoittimet ja kitaroita, myös laulajaa etsitään. Bänditreenejä pidetään pääsääntöisesti perjantaisin klo 15.30-21.00, Ratoil myös keikkailee tapahtumissa, kuten Asunnottomien yössä ja Kalliolan Setlementin tapahtumissa.

 


 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Tietosuoja