kalliolan setlementti logo

Mukaan vapaaehtoistoimintaan

Kalliolassa on vaatimustasoltaan ja kestoltaan hyvin monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Jokaiselle tulisi löytyä jotain mielekästä ja omaan elämäntilanteeseen sopivaa tekemistä. Kalliolassa uuden vapaaehtoisen toiveet ja osaaminen kartoitetaan haastattelussa. Sopivan tehtävän löydyttyä vapaaehtoinen tutustuu tehtävään yhdessä työntekijän kanssa. Vapaaehtoinen saa tehtäväänsä perehdytyksen sekä tukea Kalliolan vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreilta.

Tälle sivulle on koottu Kalliolan vapaaehtoistoiminnan vaihtoehtoja sekä avoimia tehtäviä, joihin erityisesti kaivataan vapaaehtoisia juuri nyt. Jos avoimista tehtävistä ei löydy juuri sinulle sopivaa, kerro toiveistasi ja ideoistasi niin voimme yhdessä kehittää myös aivan uutta toimintaa. Meiltä löytyy myös ilmaisia tiloja toimintasi toteuttamiseen!

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi myös oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

 

Vapaaehtoistoiminnan koulutukset

 

Järjestämme kausittain vapaaehtoistoiminnan koulutuksia. Tietoa ajankohtaisista koulutuksista löydät täältä.

TULOSSA: Monikulttuurinen vapaaehtoistoiminnan kurssi. Multicultural volunteer training.

Part 1: 22.9. 10-15   &   Part 2: 25.9. 17-20

 

Vapaaehtoistoiminnan vaihtoehdot ja avoimet tehtävät

 

Haemme jatkuvasti vapaaehtoisia seuraaviin tehtäviin pääkaupunkiseudulle:

 • Kielikaveri | Language friends
  Kielikaverina tapaat noin kerran viikossa Suomeen muualta muuttanutta aikuista, jonka kanssa puhut suomea. Esittelemme kielikaverin ja kieltä opiskelevan henkilön toisilleen, minkä jälkeen pari jatkaa tapaamisia oman aikataulunsa mukaan. Kielikaverina toimitaan tavallisen ihmisen taidoin – aiempaa kokemusta ei edellytetä. Kieltä voi oppia ja opettaa monella tavalla: esimerkiksi yhdessä harrastaen, kahvikupin ääressä jutellen, kaupungilla liikkuen tai sanomalehtiä lukien. Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi!
  Learn Finnish language and culture together. Ask for a Finnish speaking language friend! Language friends are two adults who meet about once a week to talk and learn Finnish together. It is preferred that you can speak a little bit of Finnish already. You will learn for example in your different hobbies, by going for a coffee, moving around in the city or reading magazines. Sign Up!

 

Lisätietoa tehtävistä:

Maija Pulkkinen
p. 046 8500 876

Eppu Saarela
p. 04577311368
vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

 

Vapaaehtoistehtävät Kalliolan toimipaikoissa

 

Kalliolan setlementtitalo, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

 • Läksypaja [alkaa syksyllä 2018]

Tule apuopettajaksi auttamaan läksyjen teossa aikuisia maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita. Opinnot vastaavat arviolta peruskoulun 5. luokan tasoa. Läksyhelppi kokoontuu tiistaisin klo 14.30-16.

 • Tapahtuma-vapaaehtoinen

Kalliolan Setlementti järjestää monenlaisia tapahtumia, joissa tarvitaan vapaaehtoisten apua. Tapahtumia on pääasiassa Kalliolan Setlementtitalolla, Pasilan Asukastalolla, sekä Espoon Kylämajan asukastalossaTehtävät vaihtelevat tapahtuman mukaan, mutta tavallisia vapaaehtoistehtäviä ovat esimerkiksi ruoan laitto, tilojen koristelu ja järjestely, kävijöiden opastaminen, sekä siivous – myös esiintyminen tapahtumissamme on mahdollista.  

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi, niin saat tietoa tapahtumien avoimista tehtävistä.  

 

 • Järjestä oma tapahtumasi

Kalliolan Setlementtitalosta löytyy maksuttomia sekä vuokrattavia tiloja, joissa voit järjestää monenlaista toimintaa. Pidä vaikka kirppis, taidenäyttely, luento, kokous, runoilta tai musiikkitapahtuma, mitä vain keksitkään! Maskuttomat tilat ovat tarkoitettu kaupunkilaisten, yhteisöjen ja yhdistysten yhteisölliseen toimintaan, jolla ei tavoitella voittoa. Vapaaehtoisemme voivat auttaa tarvittaessa käytännön järjestelyissä. Lue lisää tiloistamme: https://www.setlementtitalo.fi/tilat/ Jos sinulla on tapahtuma tai tempaus jonka haluaisit pitää, tai haluat keskustella ideastasi, ota yhteyttä: pihla.ruuskanen@kalliola.fi 

Tule vapaaehtoiseksi kielikahvilaan! Vapaaehtoisena voit osallistua kahvilan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen tai vain tulla mukaan keskustelemaan ja pelailemaan. Kielikahvilassa pääset rennosti ja helposti tutustumaan eri kieliin, kulttuureihin ja ihmisiin. Toivomme toimintaan mukaan suomea äidinkielenään puhuvia ihmisiä. Kielikahvila kokoontuu Naapuruustilassa Kalliolatalon P-kerroksessa joka keskiviikko klo 17-19.

 

Lisätietoja tehtävistä:

Maija Pulkkinen
p. 046 8500 876

Eppu Saarela
p. 045 77311368

 

vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

 


Neuvontapiste Ne-Rå, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

>> Neuvontaa sosiaalipalveluista – NeRå

http://www.ne-ra.fi/

Sosiaalipalveluneuvonnan piste Ne-Rå Kalliolan setlementtitalossa on keskittynyt ratkaisemaan eri elämäntilanteiden pulmia yhdessä asiakkaan kanssa ja ohjaamaan esimerkiksi oikeisiin sosiaalipalveluihin.

Ne-Råssa on harjoittelumahdollisuuksia sosiaalialan korkeakouluopiskelijoille!

Puh. 046 850 9282
info@ne-ra.fi

Pasilan asukastalo, Topparikuja 2, 00520 Helsinki

>> Pasilan asukastalo

Pasilan asukastalo on alueen asukkaiden avoin kohtaamispaikka ja kokoontumistila. Ohjelmassa on viikottain ikäihmisille ja maahanmuuttajille suunnattua ryhmätoimintaa.
Voit toimia asukastalolla suomen kielen opettajana, kävelyttää tai saattaa vanhuksia kerhoihin tai toimia vanhusten kerhoissa laulattajana ja seurana päivisin kokoontuvissa ryhmissä. Voit myös tarjota oman ideasi ryhmätoimintaan. Vapaaehtoistehtävät voivat olla satunnaisia tai säännöllisiä.

 

Haemme juuri nyt vapaaehtoisia Pasilan asukastalolle:

 

AIKUISTEN RYHMÄTOIMINTAAN

 • Lapatossuille ohjaaja / ohjelman vetäjä
  Lapatossut on ikäihmisten vapaamuotoinen kahvittelu- ja keskusteluryhmä joka kokoontuu tiistaisin klo 11 – 13. Ryhmä toivoisi järjestettyä ohjelmaa kerran kuukaudessa. Ohjelma voisi olla esimerkiksi laulua, tarinoita, pelejä, levyraatia tms. Ohjaaja voi suunnitella ja toteuttaa ohjelman itse tai järjestää paikalle vierailijoita.

 

Ota yhteyttä:

yhteisökoordinaattori Elena Hopsu
p. 0503829618
vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

 


Asukastalo Kylämaja, Matinkatu 7, Matinkylä, 02230 Espoo

>> Asukastalo Kylämaja

http://kylamaja.fi/

Asukastalo Kylämaja on kaikille avoin kohtaamispaikka ja toimintatila. Olet tervetullut Asukastaloon pistäytymään kahville, lukemaan lehtiä, oleilemaan tai juttelemaan Asukastalon työntekijän kanssa. Talossa järjestetään ryhmätoimintaa ja erilaisia tapahtumia.

Kylämajassa voi toimia vapaaehtoisena erilaisten harraste- ja vertaisryhmien ohjaajana, kuten esimerkiksi asahin, kädentaitojen tai äijäryhmän ohjaajana, suomen- tai englanninkielen opettajana tai atk-tutorina. Voit ehdottaa myös omaa ideaa ryhmälle.

 

Haemme juuri nyt vapaaehtoisia Kylämajalle:

 • Kielikavereita
  Kielikaverina tapaat noin kerran viikossa Suomeen muualta muuttanutta aikuista, jonka kanssa puhut suomea.

 

Ota yhteyttä:
Annastiina Ylistalo
p. 045 77324722
annastiina.ylistalo@kalliola.fi

 


Kohtaamispaikka Askel, Pappilantie 5, 02770 Espoo

>> Kohtaamispaikka Askel

Askel on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien lisäksi avoin kaikille. Askeleeseen voi pistäytyä kahville ja tapaamaan muita ihmisiä, saada ammattilais- ja vertaistukea, osallistua ryhmätoimintoihin, musisoida Askeleen bändissä tai pelata jalkapalloa FC Askeleessa. Voit toimia vapaaehtoisena ryhmätoiminnassa ja tempauksissa.

Lisätietoja:

vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

 


Jos et löytänyt kiinnostavaa tehtävää tältä sivulta, ota rohkeasti yhteyttä ja pohdimme yhdessä juuri sinulle sopivaa tekemistä.

Ota yhteyttä:

Maija Pulkkinen p. 0468509283

vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi