kalliolan setlementti logo

Mukaan vapaaehtoistoimintaan

Kalliolassa on vaatimustasoltaan ja kestoltaan hyvin monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Jokaiselle tulisi löytyä jotain mielekästä ja omaan elämäntilanteeseen sopivaa tekemistä. Kalliolassa uuden vapaaehtoisen toiveet ja osaaminen kartoitetaan haastattelussa. Sopivan tehtävän löydyttyä vapaaehtoinen tutustuu tehtävään yhdessä työntekijän kanssa. Vapaaehtoinen saa tehtäväänsä perehdytyksen sekä tukea Kalliolan vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreilta.

Tälle sivulle on koottu Kalliolan vapaaehtoistoiminnan vaihtoehtoja sekä avoimia tehtäviä, joihin erityisesti kaivataan vapaaehtoisia juuri nyt. Jos avoimista tehtävistä ei löydy juuri sinulle sopivaa, kerro toiveistasi ja ideoistasi niin voimme yhdessä kehittää myös aivan uutta toimintaa.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi myös oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

 

Vapaaehtoistoiminnan koulutukset

Järjestämme kausittain vapaaehtoistoiminnan koulutuksia. Tietoa ajankohtaisista koulutuksista löydät täältä.

 

Vapaaehtoistoiminnan vaihtoehdot ja avoimet tehtävät

 

Haemme jatkuvasti vapaaehtoisia seuraaviin tehtäviin pääkaupunkiseudulle:

 • Ystävätoiminta | Friendship activity
  Voit toimia seurana ja rinnalla kulkijana esimerkiksi eläkeläiselle, itsenäistyvälle nuorelle, mielenterveys- tai päihdekuntoutujalle tai elämän kriisejä kokeneelle henkilölle. Ystävä on välittävä aikuinen, joka tukee toista tavallisen ihmisen taidoin kuuntelemalla, keskustelemalla tai vaikkapa yhdessä harrastamalla. Toivomme vähintään puolen vuoden sitoutumista toimintaan ja tapaamisia noin 1 – 4 kertaa kuukaudessa.
  As an adult volunteer friend you will have the pleasure of meeting new people, who are looking for company and support in a difficult life situation. Your friend may be recovering from a mental illness, a crisis, or substance use. As a friend, you are expected to be reliable and sympathetic, but no special skills are needed. Friends meet 1 – 4 times a month for at least half a year, talking in Finnish and spending time together.
 • Kielikummi | Language partners
  Kielikummina tapaat noin kerran viikossa Suomeen muualta muuttanutta aikuista, jonka kanssa puhut suomea. Esittelemme kielikummin ja kieltä opiskelevan henkilön toisilleen, minkä jälkeen pari jatkaa tapaamisia oman aikataulunsa mukaan. Kielikummina toimitaan tavallisen ihmisen taidoin – aiempaa kokemusta ei edellytetä. Kieltä voi oppia ja opettaa monella tavalla: esimerkiksi yhdessä harrastaen, kahvikupin ääressä jutellen, kaupungilla liikkuen tai sanomalehtiä lukien. Kysy lisää!
  Do you want to have a good time and learn Finnish with a fluent partner? Language partners are two adult persons who meet around once a week to talk and learn Finnish together. You can also participate as a family. For this activity, we request at least half a year of commitment. Ask for more info!

 

Vapaaehtoistehtävät Kalliolan toimipaikoissa

 

Kalliolan setlementtitalo, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

 

 • Läksypaja
  Tule apuopettajaksi auttamaan läksyjen teossa aikuisia maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita. Opinnot vastaavat arviolta peruskoulun 5. luokan tasoa. Läksyhelppi kokoontuu tiistaisin klo 14.30-16.
 • Tapahtumajärjestelyt
  Kaipaatko talkoohenkistä yhdessä tekemistä? Haluaisitko esiintyä tai järjestää ohjelmaa jossakin tapahtumassamme? Tapahtumiin tarvitaan aina apua suunnittelusta käytännön järjestelyihin ja toteutukseen. Tehtävät räätälöidään tapahtuman ja vapaaehtoisen mukaan. 
 • Kielikahvila
  Kielikahvilassa pääset rennosti ja helposti tutustumaan eri kieliin, kulttuureihin ja ihmisiin. Kielikahvilaa on toivottu meiltä jo pitkään, ja 25.1. suunnittelutapaamisessa päästiin käynnistämään toiminta yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Jatkossa kielikahvila kokoontuu  kansalaistoiminnan tiloissa joka torstai klo 18.
 • Girls Club
  Girls Club on uusi taide- ja käsityökerho tytöille ja nuorille naisille Kalliolan Setlementtitalolla keväällä 2018. Me vapaaehtoiset tahdomme jakaa iloa ja hyvää oloa taiteen keinoin jokaiselle siitä kiinnostuneelle. Ei ole väliä, onko sinulla aiempaa kokemusta! Kerhossa pääset tapaamaan muita samoista asioista kiinnostuneita tyttöjä ja tutustumaan taiteen ja käsitöiden maailmaan. Tapaamiskertoja on kevään aikana seitsemän. Ilmoittaudu Maijalle ja seuraa tiedotusta seuraavista tapaamiskerroista Facebookissa.

 

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu:

Heidi Jokinen
p. 045 773 113 68
heidi.jokinen@kalliola.fi

Maija Pulkkinen
p. 046 8500 876
maija.pulkkinen@kalliola.fi

 


Neuvontapiste Ne-Rå, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

>> Neuvontaa sosiaalipalveluista – NeRå

http://www.ne-ra.fi/

Sosiaalipalveluneuvonnan piste Ne-Rå Kalliolan setlementtitalossa on keskittynyt ratkaisemaan eri elämäntilanteiden pulmia yhdessä asiakkaan kanssa ja ohjaamaan esimerkiksi oikeisiin sosiaalipalveluihin.

Neuvontapiste Ne-Råssa on monenlaisia jatkuvia tai kertaluonteisia vapaaehtoistehtäviä:

 • kaupunkiin vasta muuttaneiden tutustuttaminen Helsinkiin
 • osallistuminen tiedotus- ja neuvontatapahtumiin
 • osallistuminen juhlien järjestelyihin
 • Ne-Rån asiakkaiden tukeminen taloudenhoidossa ja viranomaisasioinnissa.

 

Lisätietoja tehtävistä:
Leena Ruskomaa
p. 0468509283
leena.ruskomaa@kalliola.fi

 


Pasilan asukastalo, Topparikuja 2, 00520 Helsinki

>> Pasilan asukastalo

Pasilan asukastalo on alueen asukkaiden avoin kohtaamispaikka ja kokoontumistila. Ohjelmassa on viikottain ikäihmisille ja maahanmuuttajille suunnattua ryhmätoimintaa.
Voit toimia asukastalolla suomen kielen opettajana, kävelyttää tai saattaa vanhuksia kerhoihin tai toimia vanhusten kerhoissa laulattajana ja seurana päivisin kokoontuvissa ryhmissä. Voit myös tarjota oman ideasi ryhmätoimintaan. Vapaaehtoistehtävät voivat olla satunnaisia tai säännöllisiä.

 

Haemme juuri nyt vapaaehtoisia Pasilan asukastalolle:

 

AIKUISTEN RYHMÄTOIMINTAAN

 • Lapatossuille ohjaaja / ohjelman vetäjä
  Lapatossut on ikäihmisten vapaamuotoinen kahvittelu- ja keskusteluryhmä joka kokoontuu tiistaisin klo 11 – 13. Ryhmä toivoisi järjestettyä ohjelmaa kerran kuukaudessa. Ohjelma voisi olla esimerkiksi laulua, tarinoita, pelejä, levyraatia tms. Ohjaaja voi suunnitella ja toteuttaa ohjelman itse tai järjestää paikalle vierailijoita.

 

Ota yhteyttä:

yhteisökoordinaattori Elena Hopsu
p. 0503829618
vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

 


Asukastalo Kylämaja, Matinkatu 7, Matinkylä, 02230 Espoo

>> Asukastalo Kylämaja

http://kylamaja.fi/

Asukastalo Kylämaja on kaikille avoin kohtaamispaikka ja toimintatila. Olet tervetullut Asukastaloon pistäytymään kahville, lukemaan lehtiä, oleilemaan tai juttelemaan Asukastalon työntekijän kanssa. Talossa järjestetään ryhmätoimintaa ja erilaisia tapahtumia.

Kylämajassa voi toimia vapaaehtoisena erilaisten harraste- ja vertaisryhmien ohjaajana, kuten esimerkiksi asahin, kädentaitojen tai äijäryhmän ohjaajana, suomen- tai englanninkielen opettajana tai atk-tutorina. Voit ehdottaa myös omaa ideaa ryhmälle.

 

Haemme juuri nyt vapaaehtoisia Kylämajalle:

 • Kielikummeja
  Kielikummina tapaat noin kerran viikossa Suomeen muualta muuttanutta aikuista, jonka kanssa puhut suomea.

 

Ota yhteyttä:
Annastiina Ylistalo
p. 045 77324722
annastiina.ylistalo@kalliola.fi

 


Kohtaamispaikka Askel, Pappilantie 5, 02770 Espoo

>> Kohtaamispaikka Askel

Askel on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien lisäksi avoin kaikille. Askeleeseen voi pistäytyä kahville ja tapaamaan muita ihmisiä, saada ammattilais- ja vertaistukea, osallistua ryhmätoimintoihin, musisoida Askeleen bändissä tai pelata jalkapalloa FC Askeleessa. Voit toimia vapaaehtoisena ryhmätoiminnassa ja tempauksissa.

Lisätietoja:

vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

 


Jos et löytänyt kiinnostavaa tehtävää tältä sivulta, ota rohkeasti yhteyttä ja pohdimme yhdessä juuri sinulle sopivaa tekemistä.

Ota yhteyttä:

Heidi Jokinen, p. 045 773 113 68
Maija Pulkkinen p. p. 0468509283

vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi