kalliolan setlementti logo

Vapaaehtoistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi Kalliolaan!

 

Kalliolan Nuorten toiminta Pasilan Asukastalossa, Topparikuja 2

Viikoittain kokoontuviin tyttöryhmiin etsitään vapaaehtoisia ohjaajia. Ryhmät ovat ma-to klo 14:30–16 välisenä aikana. Tyttöryhmät on tarkoitettu 10–18-vuotiaille, mutta pääsääntöisesti niissä on alakouluikäisiä tyttöjä. Ryhmissä askarrellaan, tehdään ruokaa, retkeillään, leikitään ja pelataan sekä harjoitellaan sosiaalisia taitoja yhteisen toiminnan lomassa.

 

Lisäksi haemme vapaaehtoistoimijoita läksyaputoimintaan, jota järjestetään arki-iltapäivisin. Tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten koulunkäyntiä auttamalla läksyjen tekemisessä silloin, kun kotoa tuleva apu ei ole mahdollista tai riittävää. Vapaaehtoiseksi voi tulla esimerkiksi kerran viikossa pariksi tunniksi tai useammin.

 

Suomenkielen keskusteluryhmä Neuvontapiste NeRå:ssa, Kolmas linja 12

Suomen kielen keskusteluryhmään etsitään vapaaehtoisia vetäjiä. Keskusteluryhmä on suunnattu henkilöille, jotka osaavat jo vähän suomea. Tavoitteena ei ole mikään tietty kielitaso vaan tarkoituksena on rohkaista osallistujia käyttämään suomen kieltä ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa arki-iltaisin. Ryhmän ohjaajiksi etsitään 4-6 vapaaehtoista henkilöä, joiden toivotaan sitoutuvan koko lukukaudeksi (syys-toukokuu).

 

Ystävä-toimintaan

Oletko kiinnostunut tutustumaan eri kulttuuritaustaisiin ja valmis sitoutumaan puoleksi vuodeksi Ystävä- toimintaan? Toiminnalla edistetään kaksisuuntaista kotoutumista ja eri kulttuuritaustaisten vuorovaikutusta. Kaikenlaiset perheet ja sinkut ovat tervetulleita! Toiminnalla edistetään kaksisuuntaista kotoutumista ja edistetään eri kulttuuritaustaisten vuorovaikutusta. Kaikenlaiset perheet ja sinkut tervetulleita! Toiminnalla edistetään kaksisuuntaista kotoutumista ja edistetään eri kulttuuritaustaisten vuorovaikutusta. Kaikenlaiset perheet ja sinkut tervetulleita!

 

Tukihenkilöksi

Erilaisissa elämäntilanteissa oleville eri-ikäisille ihmisille, rinnalla kulkijaksi ja kuulijaksi arjen iloihin ja suruihin sekä mahdollisesti yhdessä harrastamaan.

 

Vapaaehtoistoiminta on työntekijän organisoimaa ja tukemaa toimintaa. Järjestämme vapaaehtoisille peruskoulutuksen sekä jatkokoulutuksia tarpeen mukaan. Vapaaehtoisille järjestetään säännöllisesti toiminnanohjauksia, joissa on mahdollista tavata muita Kalliolan vapaaehtoisia ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan sekä tuulettaa tunteita. Virkistäytymisiä järjestetään noin kaksi kertaa vuodessa.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

 

Heidi Jokinen & Viivi Ruohonen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

045 77 311 368 / 046 85 00 876